fbpx

Nukić najavljuje pobjedu protiv Čapljine

2 min. za čitanje

Nakon gostujućeg poraza u Goraždu od istoimene ekipe, ovog vikenda fudbaleri Radničkog nastavljaju takmičenje u 1. Ligi FBiH. U subotu 17.09.2016. godine od 16:00h naši momci će na Gradskom Stadionu “Jošik” odmjeriti snage sa ekipom HNK Čapljina.

Čapljinci su prvenstvo otvorili lošije nego prethodnih sezona, te sa 5 osvojenih bodova zauzimaju 13. poziciju ligaške tabele. Sa omjerom od 3 poraza, 2 neriješene utakmice i 1 pobjedom, ekipa Damira Borovca u Lukavac dolazi s namjerom da prebrode krizu i pokušaju iznenaditi domaćina.

Junak utakmice protiv FK Velež, Mirsad Nukić, dao je izjavu za naš portal:

Protiv Čapljine idemo na pobjedu. Atmosfera u ekipi je kao i uvijek odlična, s tribina ću biti uz momke i bodriti ih čitavo vrijeme.

Autor najboljeg pogotka 1. Lige FBiH trenutno se oporavlja od ozljede ligamenata:

Nadam se da ću biti potpuno spreman za dvije sedmice. Postoji čak i mogućnost da zaigram sljedeći vikend na Koševu protiv Bosne Seme.

Glavni arbitar ovog susreta je Gedžić Darko (Brčko), dok su njegovi pomoćnici Velić Stipo i Konta Stjepan (obojica Livno). Četvrti sudac će biti Bajraktarević Kenan (Orašje), posmatrač suđenja Hrustanović Izet (Bihać), a delegat Drljević Mensud (Goražde).

Do sada su ostavljali srce na terenu, zato se danas pozivaju svi navijači da budu dvanaesti igrač Radničkog!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments