fbpx

Milenko Bošnjaković:Trebaju nam visoko karakterni momci, za borbu koja slijedi

3 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Nakon što su se u pojedinim medijima pojavile informacije o odlascima pojedinih igrača sa Jošika, odlučili smo da pozovemo i novog šefa struke FK Radnički, Milenka Bošnjakovića, te ga upitamo za komentar povodom nastale situacije.

SL: Upoznati ste sa pričom da su pojedini naši igrači već napustili klub, drugi traže slobodne papire…

– Gdje god sam radio nastojao sam da ostvarim pozitivan kontakt sa igračima, da ih štitim, preuzimam odgovornost na sebe i da budem brana negativnom pritisku od strane uprave i navijača. Apsolutno razumijem igrače Radničkog koji nezadovoljni jednim dijelom dugovanja prema njima napuštaju klub, treniraju sa drugim klubovima, vrše pritisak na klub za ispisnicom. Momci su ostavljali srce na terenu i imaju pravo da na neki način izražavaju nezadovoljstvo. Ali u situaciji kad se Radnički nalazi u zoni ispadanja masovno napuštati klub je u najmanju ruku nekorektno, čak malo i bezobrazno. Gdje su doživjeli afirmaciju? Gdje su bili primijećeni? U Radničkom! Kako to vraćaju? Koji su to klubovi koji ih traže i šta im nude? Po mojoj procjeni samo im je cilj oslabiti Radnički jer uglavnom su to klubovi koji se bore za opstanak.

SL:Imate li neku poruku ili savjet za takve igrače?

Dragi moji momci, od prelaska u klubove koji su na začelju tabele puno više bi odjeknula vijest da ste ostali vjerni svom klubu koji vam je pružio punu afirmaciju, više bi vas ljudi poštovali jer bi pored igračkih kvaliteta potvrdili i svoje ljudske kvalitete. Radnički je tu gdje jeste,kolika je i vaša odgovornost u svemu tome?

SL: Upoznati ste i sa činjenicom da prema trenutnom igračkom kadru postoje određena dugovanja, ali vidite i neke pozitivne promjene u klubu:

– Svjestan sam situacije u kojoj se svi nalazimo, ali za njih Radnički treba da ima prednost u odnosu na druge klubove, što se tiče pregovora. Dajte ljudima šansu da na određeni način isprave određene nepravilnosti koje su bile prisutne u protekloj polusezoni. Kraj sezone je blizu i tada možete svi i ići, ali dajte da probamo ispraviti ovo gdje je Radnički sada, jednim dijelom i vašom odgovornošću jer ipak vi ste ti koji su igrali. Svi oni koji su i poslije ovoga uporni u želji da idu poručujem da mi je drago što idete jer nama trebaju visoko karakterni momci za borbu koja slijedi. Pa jedan Suljić je bio kod mene u Slogi 6 mjeseci, a trenutno je najbolji strijelac juniorske Bundeslige. Taj dečko je pred potpisom ugovora u Ingolstadtu i sa trenutkom potpisa Slogi automatski pripada 15.000 eura. To je transfer u pravi klub, i to je obostrana korist, a ne Veleži i neke tamo Seme koji im nude ustvari ništa.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dobro ti prezime, adešu…