fbpx

Kup BiH: Pred 1500 gledalaca Svatovac ispisao historiju

3 min. za čitanje

Jučer je nastavljeno takmičenje u Kupu BiH, a najveće senzacije u ovom krugu takmičenja napravili su NK Svatovac izbacivanjem Slavije, te Sloga (Simin Han) koja je zaustavila aktuelnog prvaka, ekipu Zrinjskog.

GALERIJA

Na stadionu Krušici u Poljicu, okupilo se oko 1500 gledalaca, koji su u jednom otvorenom susretu sasvim sigurno mogli uživati u nogometnoj igri. Svatovac je nastupio u sastavu : Hodžić, Mehić, Okačić, Halilagić, Demirović, Mušić, Imamović, Nurić, Hrbat, Berbić i Nukić. Od samo početka susreta, Svatovac je krenuo puno odlučnije prema protivničkom golu, a već u 15. minuti susreta Okačić je iz neposredne blizine pogodio svog saigrača te je lopta prošla za malo pored gola. Igralo se otvoreno, sa terenskom inicijativom domaćih, ali bez konkretnih prilika. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U drugom dijelu je u sastavu Slavije izvršeno par izmjena, koje su unijele dodatnu svježinu u igri gostiju. U 55. minuti je nakon jednog kontranapada, igrač gostiju Popović šutirao visoko preko gola. Svatovac je od 60. minute krenuo svim silama naprijed, a u jeku ovih napada najviše se istakao golman Slavije Buturović, koji je sa nekoliko odličnih intervencija zaustavljao udarce Halilagića, Demirovića i Saburovića.

A onda dolazi 75. minuta i gužva u šesnaestercu, gdje se nakon centaršuta Demirovića, najbolje snalazi Okačić i pogađa za vodstvo Svatovca od 1:0. Nakon vodstva domaći su stvorili još nekoliko odličnih šansi koje nažalost nisu realizovane. Kazna za propuštene prilike stigla u 85.minuti, kada je nakon smušene reakcije domaće odbrane za izjednačenje pogodio Slađan Antić. U 88. minuti nakon snažnog udarca Demirovića iz slobodnog udarca, Buturović je loptu kratko odbio, a Mušić je iz neposredne blizine pospremio u mrežu. Pogodak je poništen zbog navodne nedozvoljene pozicije, te je do kraja susreta rezultat ostao 1:1 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Više sreće u penal serijama imali su domaći te su konačnim rezultatom 5:4 slavili pobjedu i prolaz u osminu finala najmasovnijeg nogometnog takmičenja u našoj zemlji.

Svakako da nakon ovog uspjeha posebno priznanje, osim igračima i stručnom štabu, treba odati i navijačima koji su domaće nosili do pobjede, te svakako organizatorima ovog susreta koji je protekao bez ijednog incidenta. Svatovac se ovom pobjedom pridružio velikanima bh nogometa!

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Smeta li vam gospodine, što Vam se kuća nalazi u blizini stadiona?
Ne smetaaaa. Ne smetaaaa..

ZELENI, ZELENI pokazali ste svoju veli cinu snagu i dostojanstvo Svaka cast
U jedinstvu je snaga Samo napred

Hahaha, u jedinstvu snaga? To samo vazi za Udruzeni zlocinacki poduhvat zvani SDA.

2 penala ponovljena… mora Struja otimat i u KUP – u . SRAMOTA …

Hvala Bogu pa su Poluljičani shvatili da je u “JEDINSTVU SNAGA” i da su opet “ZELENILI” jer drugačiji nemogu ni biti.Jedan puta su prevareni i zavađeni zbog vode i i takozvanog Poljičanina koji ih je kao nezavisni kandidat za Načelnika slagao i zajedno sa Brkićem preletačem želi ih odvesti u SDP.Poljičani to nisu i nikad neće biti,jer je u Poljicu osnovana SDA neće izdati rahmetli predsjednika Aliju,rahmetli Salima Okanovića i rahmetli bivšeg načelnika Seada Hasanhodžića koji su voljeli Poljice i Poljičane.A u Poljicu ima vjere u Boga zato mislim da svi oni koji lažu,zavađaju narod i dijele nas na FAŠISTE I KOMUNISTE da bi ostvarili svoje lične ciljeve nikad više neće pobijediti u Poljicu.Brkiću i Deliću vodi Nikšića Jasminu u Tuzlu nemojte ga voditi džaba u Poljice jer mi smo “ZELENI”,KAO I NAŠ FK. “SVATOVAC” I TAKVI ĆEMO I UMRIJETI JER U “JEDINSTVU JE SNAGA”

Svaka cast faik .I ja stojim iza svake tvoje rijeci.postoje ljudi koje ne treba zaboraviti,koji su bili za narod opstinu,Delic je samo za svoju korist izvisio u tz pa doso kod nas lafinat digo repic ovo malo crvenih sto ima
Svacije bude pa prode uvida to narod
Mislim da ce i narod poljica koji je zaveden lafinom vratiti se svom jedinstvu i nece dozvoliti da ih edin podijeli i zavadi