fbpx

Fudbal piše čudne priče: “Jedan u Juventusu, drugi u Prokosovićima”

3 min. za čitanje

Fudbal ili nogomet, najvažnija je sporedna stvar na svijetu, iako postoje sredine u kojima je sigurno i najvažnija, piše zaista čudne priče. Osim sportskog nadmetanja i borbe za gol, bod i pobjedu, fudbal vrlo često kreira momente koji zauvijek ostaju u sjećanju, a takve zaista vrijedi podijeliti sa drugima.

Jednu takvu anegdotu, na društvenim mrežama podijelio je i Vedran Hurtić, bivši igrač FK Radnički Lukavac i sadašnji trener NK Prokosovići. U nastavku prenosimo Vedranovu objavu koja je u najmanju ruku zanimljiva:

Bio sam tad još golobradi mladić koji je sebe vidio kao nekog poznatog nogometaša. Što bi se tad reklo “zvijezda u usponu”, ali kako to biva, život piše neke nove stranice, nova poznanstva, a za nama ostaju uspomene, lijepe ili ružne ali ostaju. Tako sada kao taj bivsi nogometaš FK Radnički iz Lukavca i trenutni trener NK Prokosovići, slučajno naletih na jednog poznanika iz Odžaka, također bivšeg nogometaša, a sada trenutnog predsjednika NK Odžak. Prisjetismo se nekih vremena i utakmica gdje smo išli prsa u prsa jedan protiv drugog i dođosmo do jedne tekme nikome bitne, ali za mene jedne korisne informacije koju nisam znao do neki dan.

Naime, igrao se nogometni turnir u Odžaku. Učestvovale su 4 ekipe i to: FK Radnički, NK Odžak, NK Sloga Prud i NK Dilj Vinkovci. U prvoj utakmici Radnički je poražen od NK Pruda sa 4-2 i toga se sjećam ko da je jučer bilo, a i Redža ekonom to dobro pamti, ali… nešto što je bitno za mene i moje saigrače, trenere, a ja sam tek sad saznao, da nam je osim dva gola koje je postigao Stanić, druga dva gola postigao Mario Mandžukić. Da da… taj Mario koji sad igra za Juventus, a tada je bio član Sloge iz koje je i otišao u Marsoniju i počeo svoju bogatu karijeru. Pošto imam u prijateljima sve aktere te utakmice, želim da vam malo refrešujem pamćenje, a ovima mlađima da napomenen da uz trud, zalaganje, odricanje sebe i poštenje sve se može.”

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo Dzemo legendo

Jedan u Romi drugi u Mama Mii?