fbpx

DSK počeo pripreme za proljetne izazove

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Nakon duge zimske pauze, od ovog vikenda u pogonu su i nogometaši DSK-a iz Devetaka. Kantonalni prvoligaš u narednom će periodu pripremati svoje nogometaše za veliku borbu za sami vrh jedinstvene 1.KNL.

Iza DSK-a je odlična polusezona, četvrta pozicija koju bez sumnje i zaslužuju, rezultat je prethodnog kvalitetnog rada, te posvećenosti i odnosa prema klubu. Poraz u posljednjem kolu, sa kraja novembra, u Biberovom Polju (4:2) na trenutak je pokvario planove za odmor, ali bilans od 8 pobjeda, 1 remijem i 6 poraza, svakog iskrenog navijača može učiniti zadovoljnim. Dovoljno je to za 4.poziciju na prvoligaškoj tabeli.

Za vikend su “plavo-bijeli” održali prozivku na kojoj se odazvala većina prvotimaca koji su u prethodnoj polusezoni nastupali za DSK, a iz kluba su najavili još nekoliko prinova, koji će se na treningu pojaviti u narednim danima. U prvom proljetnom kolu Devetak gostuje u Maoči, ekipi Trešnjevke, te ih svakako očekuje težak duel, obzirom da se domaćin u ovom susretu grčevito bori za opstanak.

Što se tiče ostalih predsezonskih aktivnosti iz DSK-a, svakako izdvajamo tradicionalnu “Plavo-bijelu” noć, koja će biti održana u subotu 18.02.2017. u restoranu “Istanbul” u Devetaku, sa početkom od 18:00 sati. U prodaji su ulaznice za ovu manifestaciju, po cijeni od 10 KM. Svakako je ovo prilika za sve zaljubljenike i simpatizere DSK-a da kupovinom ulaznice i svojim prisustvom finansijski pomognu rad kluba.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments