fbpx

Bošnjaković: Nismo uopšte razgovarali o novcu

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Nakon što su se u Radničkom sumirali rezultati, jesenjeg dijela polusezone, te postavili ciljevi i prioriteti za naredni period, jedno od glavnih pitanja bilo je i imenovanje novog šefa stručnog štaba. Na sinoć održanom Upravnom odboru FK Radnički, i zvanično je potvrđena odluka da je Milenko Bošnjaković novi šef struke lukavačkih plavo-bijelih.

Milenko je u ovoj sezoni već imao angažman u 1.ligi FBiH, u ekipi Sloge iz Simin hana, te je prilikom gostovanja u Lukavcu, Radničkom nanio težak poraz od 0:4. Za naš portal Milenko je između ostalog rekao :

“Poslije četiri i pol godine u Slogi, vrijeme je bilo da se okrenem novim izazovima. Radnički je klub sa dugom tradicijom, i zaista mi predstavlja veliku čast što mi je uopšte i ponuđeno da vodim jedan takav klub. Situacija na tabeli nije obećavajuća, ali se ne bojim rada i potrudit ću se da Radnički osigura opstanak. Nismo uopšte razgovarali o novcu, situiran sam čovjek i novac mi nije prioritet, neka se nova Uprava fokusira na stvaranje boljih uslova za igrače, sa mnom je lako.”

Na pitanje kakav je bio rastanak sa svojim prethodnim timom i koliko poznaje ekipu Radničkog, Milenko je rekao :

“Sloga je klub koji mi je pomogao u afirmaciji, imao sam sve uslove za rad, te je tako i rastanak bio maksimalno korektan i ja im želim puno sportske sreće. Igrače Radničkog vrlo dobor poznajem, gledao sam ih u 4 utakmice u cilju sakutiranja i mogu reći da je to jedna jako mlada i neiskusna ekipa, ali u isto vrijeme i trkački raspoložena. Realno, na njihovu mladost su potrebna još 2-3 iskusnija igrača i valja nam raditi. Biće velika borba, ali ja vjerujem u opstanak.”

Da napomenemo, Radnički je jesenji dio prvenstva završio na 14.poziciji sa 17 osvojenih bodova, i ovom prilikom želimo dobrodošlicu novom šefu stručnog štaba, uz naravno mnogo sportske sreće, do ostvarenja novih ciljeva, a to su svakako opstanak i stabilizacija kluba.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Super ! Dobar trener!
Samo me interesuje koja ga uprava imenova kad nikog nije bilo polusezonu cijelu na stadionu osim Side, Krezovića , Redže i Baje koji nisu u upravi, kada su djeca igrala nemal bez feninga, bez ičega, bježali sa Jošika…..
Sad ima uprava!!!!!! Kako ih nije stid sada dolaziti a nisu bili ni jednu jedinu utakmicu koju su djeca u prvom timu igrala na Jošiku a da ne govorimo da li su isli na gostovanje. Još jednom kažem kako ih nije stid?????????????? SRAMOTA !!!! PODRŠKA NOVOM TRENERU!

http://www.sodalive.ba/sport/irfan-dzindo-napustio-radnicki-ne-mogu-vise-da-podnesem-masakriranje-ove-djece/

pročitajte ponovo Džindinu izjavu kada je dao ostavku, gdje su tada bili ovi iz uprave, zaista ne mogu nepravde gledati.
Radnički zauvijek!

Podrška novom treneru i igračima

Krize dolaze i prolaze.Uvjeren sam da će Radnički poslije svega izaći jači.
Radnički je, kao i puračka Mladost, jedna od institucija po kojoj mnogi prepoznaju grad.
Osim toga, to je i ventil koji daje mogućnost da se dio građana oslobodi pritiska koji
se nakuplja tokom ne baš udobne svakodnevnice..
Ima tu nešto više od fudbala.

I poslije tuzlaka nacelnika, tuzlaka savjetnika, tuzlak i trener radnickog!! Sta je ovo ljudi moji