fbpx

Bez poraza 13 kola: Radnički dočekuje GOŠK

2 min. za čitanje

Radnički koji još uvijek ne zna za poraz, na Jošiku će ugostiti šestoplasirani GOŠK, a tim Irfana Džinde ukoliko želi zadržati vrh ljestvice morat će u današnjoj utakmici dati svoj maksimum.

“Dolazi nam ekipa čije su ambicije Premijer liga. GOŠK ima svoje kvalitete, s klupe ga predvodi bivši trener Radničkog (opa. Darko Vojvodić) i očekuje nas pravi derbi susret.  Naš cilj je pobjeda i vjerujem da ćemo uz pomoć naših vjernih navijača doći do iste”, govori Džindo.

Prije početka sezone cilj Radničkog je bio ostanak u Prvoj ligi, a nakon odigranih 13 kola “čudo iz Lukavca” predvodi prvoligašku karavanu.

“Teško je govoriti o Premijer ligi. Mi na terenu, kao i čelnici kluba radimo naš posao na najbolji mogući način. Međutim, postavlja se pitanje da li je to dovoljno za Premijer ligu. Mislim da je loptica prebačena na gradske vlasti, na privrednike iz Lukavca koji novcima mogu pomoći klub. Rezultat imamo, igrački smo tu, blizu Premijer lige, no s proračunom od 150.000 do 200.000 o elitnom rangu ne možemo razmišljati. Siguran sam da naši vjerni navijači žele svoje ljubimce gledati u Premijer ligi, da građani Lukavca žele ugostiti Sarajevo, Željezničar, Velež, Zrinjski. No, isto tako sam svjestan da bez proračuna od 800.000 KM se ne može ulaziti u priču o Premijer ligi.”

Ekipa Radničkog je nanizala 16 utakmica u Prvoj ligi bez poraza što je najduži niz u novijoj historiji kluba. Zadnji put Radnički je poražen 14. Maja u Orašju. U posljednjih 21 utakmica upisana su samo 2 poraza.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments