Baraž: Radnički sa Klisom iz Buturović Polja

1. Juna 2022.
2 min. za čitanje

Voljom žrijeba danas je u Sarajevu izvršen žrijeb parova baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH, a kuglice su odlučile da jedan baraža čine prvak druge lige-sjever,ekipa FK Radnički iz Lukavca i prvak druge lige-jug tim FK Klis iz Buturović Polja.

Sigurno da će ovo biti vrlo zanimljivi i neizvjesni mečevi do posljednjeg sudijskog zvižduka u drugom meču,a navijači oba rivala sigurno će uživati u igri svojih ljubimaca u oba susreta

.Prvi meč igra se u srijedu 8.juna na stadionu Jošik u Lukavcu, gdje će domaćin biti ekipa „topnika“ iz Lukavca.

Odmah po saznanju protivnika sa kojim će njegov tim igrati i tražiti plasman u prvu ligu FBiH, šef stručnog štaba Samir Hadžimahović izjavio je za Sportske.ba:

-Sigurno da nas čeka jako kvalitetan rival,tim koji je na suveren način osvojio naslov prvaka u drugoj ligi-jug a što samo po sebi pokazuje o koliko kvalitetnom rivalu se radi .Znamo da je to tim koji je spoj mladosti i iskustva, a u kojem nastupa par odličnih igrača: Bajrić, Kudra,Šabanović, Bitevija, Jahić…a sa klupe ih predvodi dobro poznato igračko i trenersko ime Nedim Kudra. Mi ćemo u oba susreta ući maksimalno spremni ,motivisani, koncentrisani da ispunimo naš cilj a on je ulazak u viši rang takmičenja. Na tom putu će namsigurno pomoći i naši vjerni, vatreni navijači koji će svojim bodrenjem biti naš dvanesti igrač na travnjaku. Nikada ne prognoziram krajnje ishode, ali sam siguran u kvalitet svojih igrača i mislim da bi nam bilo koja pobjeda u prvom meču na našem travnjaku bila dobar kapital pred revanš u Konjicu 12 juna.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Fc Clis