fbpx

Akcija za pohvalu BHF-a: Sjeverna tribina ispunjena štićenicima domova za nezbrinutu djecu?

2 min. za čitanje

Najbolje bosanskohercegovačke fudbalere danas očekuje pretposljednji meč kvalifikacija za EURO 2020 u kojima Zmajevi još uvijek imaju teoretske šanse, i to minimalne.

Današnji duel sa Italijanima na Bilinom polju, koji počinje u 20.45 sati, bit će prilika za selekciju Roberta Prosinečkog da se uigra za “baraž” u Ligi nacija, koji je posljednja šansa za BiH da se dokopa kontinentalnog šampionata.

Podrška našoj reprezentaciji, bez obzira na rezultate i lokaciju odigravanja utakmice, nikada nije izostala, a sigurni smo da će tako biti i ovaj put. Prema, istina za sada nezvaničnim, informacijama do kojih je došla redakcija našeg portala, protekle sedmice se intezivno odvijala “tajna operacija” najvatrenijih navijača, BHFanaticosa.

Prema našim saznanjima, ova navijačka organizacija je za štićenike nekoliko domova obezbijedila prijevoz, hranu, piće i ulaznicu za večerašnju utakmicu, bez medijske pažnje i preuzimanja zasluga, kako to i dolikuje navijačkom svijetu.

Sjeverna tribina Bilinog polja će i večeras biti odlično ispunjena, ali ovoga puta ne onim najvatrenijim Fanaticosima. Njih će na istoj tribini zamijeniti više od 200 dječaka i djevojčica koji su štićenici domova za nezbrinutu djecu i to iz Doma Porodica Zenica, Zavoda Pazarić, Zavoda Drin Fojnica, Đačkog doma Zenica, te Sela Mira iz Turije (Lukavac).

BHFanaticosi su umjesto svog prisustva, odlučili ovim dječacima i djevojčicama podariti nezaboravno iskustvo i prelijepu uspomenu.

Prema našim informacijama iz Sela Mira Turija u Zenicu je danas krenuo autobus sa 55 štićenika ove ustanove, koji će sigurni smo biti velika podrška našoj reprezentaciji, ali i doživjeti jedno nezaboravno iskustvo.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments