fbpx

2.liga FBiH Sjever: U prvom kolu Radnički dočekuje Prokosoviće

2 min. za čitanje

Nakon višemjesečne pauze, nastavljaju se fudbalski izazovi naših klubova. Svakako da će ove sezone najviše pažnje privući 2.liga Federacije grupa Sjever, gdje će sa naše općine pored NK Svatovac i NK Prokosović u drugoligaški izazov krenuti i FK Radnički. Prvo kolo odmah donosi veliki komšijski derbi, za koji se nadamo da će ispuniti očekivanja.

Na stadionu Jošik u Lukavcu domaći Radnički dočekuje goste iz Prokosovića. Radnički je nakon ispadanja iz Prve lige FBiH posložio redove, te u pripreme za novu sezonu ušao sa nekoliko provjerenih imena, povratnika u “plavo-bijeli” dres. Milenka Bošnjakovića je na klupi zamijenio provjereni tuzlanski stručnjak, Ibrahim Crnkić. Na terenu su sada Jaranović, Aljukić, Murselović, Šubić, Redžić. Ohrabreni ovakvim igračkim kadrom lukavčani sigurno s pravom očekuju kvalitetnu igru i dobre rezultate u sezoni pred nama.

S druge strane gostujući sastav sigurno ne dolazi na Jošik bez ambicija. Skoro isti sastav kao i u prethodnoj sezoni kada su do pred sam kraj”crno-bijeli” bili u samom vrhu tabele je sigurno njihovo najjače oružje. Zanimljivo je da će u sutrašnjem sastavu NK Prokosović svoje mjesto naći i 8 nekadašnjih omladinaca i velikih nada FK Radnički.

Susret između FK Radnički Lukavac i NK Prokosović igra se sutra (subota, 12.08) na stadionu Jošik sa početkom u 17:30. Tom prilikom su najvatreniji navijači Radničkog “Sioux-i” na istaknutim mjestima u gradu svoje sugrađane pozvali da pruže podršku svom klubu u borbi za povratak na prvoligašku scenu. Očekuje se i veliki broj navijača iz Prokosovića, a cijena ulaznice za sve tribine je 3,00 KM.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Igra l’ Delija ?

Igra ali loš mu debi.Očekuje se izmjena u prvom poluvremenu il crvena karta zbog simuliranja.

Zbog simuliranja i pogibeljnih startova đonom…

Baš onako kako je Delić i obećao da će RADNIČKI igrat kantonalnu ligu sa Prokusovićem to je i ispunio.Ovo mu je prvo obećanje koje je ispoštovao,jer sve drugo je slagao.Ekologija NULA bodova,uklanjanje pasa lutalica NULA bodova,zapošljavanje čista PETICA (al tuzlaka i penzionera)
SRECE ZA LUKAVAC.Bravo Vanja kad si na vrijeme shvatio šta Lafinaš sprema Radničkom,Lukavcu i našoj omladini, a sve popd zastavom SDP koji vode PRELETAČI u propast.
OPOZIV TREBA BITI NAČELNIKU DO KRAJA AVGUSTA JER MU POČINJE ŠKOLA U SEPTEMBRU DA ČOVJEK NE KASNI.

Zaboravio si čišćenje jezera kombajnima za vodu,O tolerancije prema korupciji a namješa tendere tuzlasnkim firmama (tehnograd i vodoins),..onda konkursna pitanja u vidu pitagore i nepala a da bi isključio lukavčane POŠTENIM ispitivanjem..onda otpuštanje lukavačke djece…priča o konkursima a žena na državnim jaslama BEZ KONKURSA..tribine za sve i svašta…bezobrazno i neljudsko hvalisanje na projektima prethodnika…

Mene omere brine sto ce doci i admir memic pa kad vidi da mu izmijene njegov NUR mozes zamisliti sta ce pisati na svom portalu
Ima stranice da se crvene izjavama za one koji nemisle kao on dzaba je nekom znati i sta je istina kad on ide za svojim nurom i pise tekstove rekla kazala iako nisu istiniti.Delicev je on igrac iako je clanka karta bila od szbih
Takvi su najgori oni bi i najrodenije izdali.za koga li danas navija

“TAJANSTVENA LIČNOST” koja je sredila Radnički , kozja bradica malo muuca , vole ga Ibrakić i Hajro život bi dali za njega ko pogodi nagrada je slika s Tajanstvenim.

Gospodin Načelnik neigra fudbal a šta to fali Prokosoviću Poljicu Puračiću jedna smo opština .Radnički tu pripada