fbpx

Ermin Jusufović: Pokazali smo zašto sto godinama tu gdje jesmo

1 min. za čitanje

Sinoć je u Italiji završeno Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, a reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo se okitila najsjajnijim odličjem, nakon što je u finalu sa 3:2 savladala Njemačku.

Osim novog trofeja sa velikog takmičenja, Bosna i Hercegovina je pokupila i individualne nagrade. Safet Alibašić je proglašen za najboljeg igrača EP-a, Ismet Godinjak najbolji je libero, a Ermin Jusufović najbolji je smečer “Starog kontinenta”, prenosi N1.

Bosna i Hercegovina je također osvojila i nagradu za fair play, a titula prvaka Evrope znači da će Zmajevi nastupiti i na Paraolimpijadi u Parizu 2024.

“Kada je u pitanju samo takmičenje, prvi dio je protekao u najboljem redu, očekivano i sa očekivanim ishodom. Nakon toga su došle utakmice četvrtfinala i polufinala protiv Ukrajine, koje smo relativno lako riješili u svoju korist”, rekao je Ermin Jusufović pa dodao:

“To nas je možda malo ‘ponijelo’ pa smo u finalu protiv Njemačke nastupili malo ležernije, iako treba reći da su i oni nekim taktičkim zamislima uspjeli poremetiti naš tok igre, ali nakon toga smo pokazali zašto smo tu gdje jesmo i toliki niz godina i zašto smo osvojili 11. titulu Evropskog prvaka”, rekao je Jusufović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments