fbpx

Eko ronioci Lukavac završili polaganje za početne ronilačke kategorije

1 min. za čitanje

Članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca su tokom vikenda od 13.-15. septembra 2023. godine boravili u Neumu.

“Ovog vikenda smo u Neumu, nakon uspješne takmičarske sezone, završavali ronilačke kurseve za nove članove. Ovi mladi momci i djevojke su nakon završetka teorijskog i praktičnog dijela na jezeru Kop Šićki Brod, odradili zarone u Neumu do dubine od 18 metara. To je granična dubina na kojoj mogu roniti sa početnom ronilačkom kategorijom Open water diver i nakon završetka kursa polaznici dobijaju međunarodno priznat certifikat”, rekao je Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca

“Ovo je bila prilika da počnemo sa pripremama pred narednu sezonu u podvodnom streljaštvu, podvodnim vještinama, ali isto tako i da naši mladi članovi savladaju vještine upravljanja motornim čamcem“, dodao je Šarić.

Jedna od polaznika ronilačkog kursa je i Ajša Begić, učenica prvog razreda ekonomske škole.

„Ronjenje je zanimljiv sport i ono što je mene posebno impresioniralo je taj neobičan podvodni svijet koji je u stalnom pokretu. Do sada sam ronila na jezeru i ono ima svoje čari ali zbog bistrine vode ipak mi je ljepše roniti na moru“. Osim što je roni, Ajša je također i aktivan član Crvenog križa Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments