fbpx

U nedjelju se sastaju Mladost i Prokosovići

2 min. za čitanje
Mladost - Prokosovići

Utakmica je to koja bi mogla odrediti daljnji tok prvenstva. Domaćin bi pobjedom zadržao još uvijek realne šanse za prvo mjesto, dok bi eventualnom neriješenim rezultatom ili porazom definitivno okončao borbu za prvo mjesto i morao čestitat gostima na tituli.

 

Što se igračkog kadra tiče, u oba tabora ističu da su svi igrači u potpunosti spremni te niko ne pauzira zbog žutih kartona. Također, u tim domaćina se vraća i Admir Brđanović koji je propustio utakmice protiv Kladnja i Svatovca i biće veliko pojačanje za ovu utakmicu. Ostatak ekipe je spreman, a i treba naglasiti da su domaćini od utorka pod palicom novog trenera, Mehinović Seada od kojeg se očekuje da vodi ekipu do sve tri pobjede u naredna tri kola.

Što se gostiju tiče, gosti takođe dolaze u najjačem sastavu s ciljem da riješe prvenstvo. Najavljeno je da dolaze dva autobusa sa igračima i navijačima.

Na derbiju se očekuje više od 1000 posjetilaca jer je ovo derbi koji je u žiži interesovanja ne samo u Puračiću i Prokosovićima, nego na čitavoj Općini Lukavac a možda i šire.

Očekuje se veliki broj navijača

Derbi sudi trojka: glavni sudac Džafić Damir iz Kalesije, Adel Muminović iz Kalesije te Ivan Božić iz Tuzle, dok je delegat Elvir Omerkić iz Živinica.

U nedjelju svi u Puračić!

Utakmica počinje u 17,00 sati!

(SodaLIVE.ba – FK Mladost Puračić)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments