fbpx

Članovi KK „Sensei“ nastupili za reprezentaciju BiH

2 min. za čitanje

DSCN0624

Lejla je na ovom takmičenju nastupila i u ženskoj ekipi u borbama zajedno sa Dajanom Džanko i Elisabeth Zovko, ali su odmah na startu poražene od Brazila 2:1, a Lejla je ostvarila jedinu pobjedu za reprezentaciju. U pojedinačnom nastupu u katama Lejla se plasirala u drugi krug takmičenja i zauzela 9 mjesto.

Inače na ovom takmičenju Reprezentacija BiH je ostvarila odlične rezultate osvojivši 7 medalja, 2 zlatne 3 srebrene i 2 bronzane medalje.

Zlatne medalje i titule prvaka svijeta ponijeli su muška ekipa u borbama (Miralem Mandžuka, Meho Plavšić, Jasmin Kovačević i Rijad Hasić) te Meho Plavšić u borbama +80kg. Muška seniorska ekipa došla je do titule svjetskih šampiona pobjedama nad Rumunijom, Brazilom i Rusijom sa impozantnom skor razlikom 15:1.

Srebrene medalje osvojili su ženska ekipa u katama (Lejla Softić, Berina Fejzić i Elisabeth Zovko), Miralem Mandžuka u borbama +80kg i Amar Hatić u borbama -75kg.

Dzenid Dautovic i Lejla Softic

Bronzane medalje, nakon repesaža, osvojili su Jasmin Kovačević i Dženid Dautović, oba u kategoriji borbe -80kg

Odličan nastup na ovom takmičenju imala je i Dajana Džanko u borbama -60kg ali u repesažu za 3 mjesto zadobila je povredu i nije mogla završiti meč.

U katama pojedinačno, nastupile su reprezentativke BiH, koje su se plasirale u drugi krug, da bi na kraju takmičenja Lejla Softić Zauzela 9.mjesto, Berina Fejzić 10.mjesto i Elisabeth Zovko 11.mjesto.

U kategoriji veterani u katama, nastupio je i Mujo Gec koji je osvojio 6 mjesto.

Na ovom takmičenju nastupila je i ženska ekipa u borbama (Lejla Softić, Dajana Džanko i Elisabeth Zovko) ali su odmah u prvomkolu poražene od Brazila 2:1.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments