fbpx

KBS “Radnički: Odlični rezultati na turniru u Prnjavoru

2 min. za čitanje

KBS “Radnički” za vikend je nastupio na Internacionalnom Kick Boxing turniru “Prnjavor Open 2018”. Nastupilo je 8 takmičara i to u kategorijama Light Contact, Kick Light i Low Kick.

Takmičari su ponovo pokazali zavidan nivo tehnike i fizičke spremnosti te su svi završili na podijumu.

Dajan Ivanović je nastupao u kategoriji junior, disciplina Low kick i to u dvije težinske skupine -63 i -67 kg. Ponovo je pokazao da je bez premca u kategoriji -63 i bez problema došao do prvog mjesta dok je u kategoriji -67 zauzeo odlično treće mjesto.

Sledeći takmičar koji je itekako vrijedan pažnje je Jasmin Cibrić kojem je ovo bio prvi nastup i koji je odličnim borbama došao do svog prvog zlata. Nastupio je u kategoriji Senior, disciplina Kick Light.

Standardno dobar bio je i Selmir Smajić koji je sada vec izrastao u jednog od ozbiljnih takmičara i koji iz turnira u turnir pokazuje zavidne rezultate,bez imalo muke deklasirao je svoje protivnike i donio jos jedno zlato u Lukavac.

Ovo je bio prvi nastup u ringu za Edu Softića, koji je odradio odlične borbe ali odlukom sudaca izgubio je u polufinalu i zauzeo je 3. Mjesto.

Dženita Mahovkić je ovog puta izgubila u finalu te zauzela 2. Mjesto dok je Anela Omerović u kategoriji stariji kadeti uspjela osvojiti bronzu.

Elmir Mujkić i Ermin Dumnajić su odlicnim nastupom stavili tacku na ovogodisnje nastupe te su obojica osvojili srebrene medalje u disciplini Kick Light.

Trener Goran Kerošević jako je zadovoljan prikazanom formom takmicara i najavio je jos bolje rezultate naredne godine. Sledeci ispit za borce Radničkog je tek u februaru naredne godine na Balkanskom prvenstvu, tako da zimsku pauzu od nastupa treba iskoristiti na najbolji nacin.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments