fbpx

Dva zlata i bronza za KBS ORKKA na turniru u Banja Luci

2 min. za čitanje

Dva zlata i bronza na izbornom turniru u Banja Luci za KBS ORKKA

U organizaciji KS RS danas, 15.10.2023. godine, u Banjaluci je održan međunarodni karate turnir “BH Banja Luka Open”, koji je ujedno bio izbornog karaktera za ulazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine uzrasnih kategorija kadeta, juniora i mlađih seniora, za predstojeće Balkansko prvenstvo koje će se održati u Sloveniji u novembru mjesecu, te Evropsko prvenstvo koje će se početkom naredne godine održati u Gruziji.

Na turniru je nastupilo 488 takmičara iz 4 države. Nakon inicijalnog uspjeha na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Bugojnu i početnih bodova za reprezentativni status, KBS ORKKA nastavlja kontinuitet na najbolji mogući način.

U pratnji trenera Željka Zombre, KBS ORKKA je predstavilo tri takmičara, osvojivši tri medalje, i to dvije zlatne i jednu bronzanu! Zlatne medalje i prva mjesta osvojili su Fatušić Emina, borbe kadetkinje -54 KG i Halilović Emir, borbe juniori -55 KG, dok se bronzom i trećim mjestom okitila Ikanović Sarah u istoj kategoriji borbe kadetkinje -54 KG.

Važno je napomenuti da su djevojčice izdominirale u standardno najbrojnijoj kategoriji turnira, koja je brojala 30 takmičarki. KBS ORKKA je na najbolji način nastavio kontinuitet dobrih rezultata na zvaničnim takmičenjima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments