fbpx

Napominjemo: Na snazi “korzo – šetalište” kroz ulicu Branilaca Bosne

1 min. za čitanje
"Korzo"
“Korzo”

Napominjemo da je Odlukom Općinskog vijeća Lukavac o bezbjednosti i organizaciji saobraćaja na putevima općine Lukavac (Službeni glasnik 3/06, Član 13, stav 4), od 15. juna do 1. septembra na snazi je izmijenjeni režim odvijanja saobraćaja za motorna vozila u ulici Branilaca Bosne u Lukavcu.

U spomenutom periodu i vremenu od 18.00 do 22.00 sati zabranjen je promet motornih vozila ulicom Branilaca Bosne do raskrsnice sa ulicom Redžepa ef. Muminhodžića, odnosno 9. maja (Trg Bremena).

Naravno, ni ova kao ni prethodnih godina u spomenutom vremenu nećete naći vidno upozorenje (osim slabo vidljivog znaka) i prepreku sa kojom bi se donekle garantovala i sigurnost pješaka.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Valja zaradit i muriji para za kafe i hranu, zato i nema velikog znaka. Vozači koji idu pored banke i Ria nema šanse da vide znak kad skreću na trg…

Ovo i jeste cilj da se nevidi da mogu koju marku naplatit,ajd oke za nas Lukavcane mi znamo da je zabrana al sta je kad dode Dijaspora ili neko iz drugog grada ko nije u toku? Tako je meni prosle godine bila rodbina iz jednog BH grada i ljudi ajd da naprave jednan krug kroz grad da vide sta ima nisu dugo bili i klap kaznu ispusise.

Korzo,koji policija MUP-a Lukavac koristi za naplaćivanje kazni,ako koji jadnik slučajno se zaboravi ili,još gore,ne vidi znak za zabranu,koji je do pola prekrilo cvijeće koje visi poviš znaka,te gore spomenuti,kao kerovi,a to i jesu,čekaju kod ringišpila i zaustavljaju,te naplaćuju kazne,čemu sam bila i očevidac.Kako ih nije sramota ??????
A što se korza tiče,ovo privremeno ljetno zatvaranje puta nije ama baš nikakvo rješenje,il napravi korzo korzom i nek bude to,a ne pitu od govana,jer ne ide.Il ga imaš il ga nemaš !!!

Danas svaka zabit od nekoliko višespratnica ima ili radi na tome da imaju ono što se u pravom smislu zove korzom ali ne bi Lukavac bio to što jeste da je pitanje korza uređeno.

Gledaj Tose sto lijepi kazne…Taj znak nikada niko ne vidi.a ovi lesperi jedva cekaju da zapisu.

Znak se odlično vidi, samo ko još iz Lukavca prati znakove kad se voza po Lukavcu…
Provozat ću se kroz Lukavac sa svezanom krpom preko glave, samo me mogu zbunit promjene u saobraćaju…