Miroslav Klose na odmoru u BiH: Lovio šarane na jezeru Pelagićevo

2 min. za čitanje

Klose riba 19

Zakupili jezero

Kako saznaje Dnevni Avaz od Almira Prašljivića, bivšeg bh. reprezentativca u šaranskom ribolovu i sadašnjeg člana “elements baits” tima, ovaj poznati nogometaš izrazito voli i sportski ribolov.

– Klose i njegova sedmočlana ekipa bili su gosti na jezeru Pelagićevo. Oduševili su ih priroda, riblji fond i usluga. Lovili su šarana na četiri pozicije, a također su i zakupili jedno manje jezero koje se nalazi u blizini, gdje su testirali ribolovne sposobnosti i lovili štuku – ispričao nam je Prašljivić.

Na području Pelagićeva važi režim ribolova “uhvati i pusti”, kazao nam je Prašljivić, a Klose je uspješno uhvatio nekoliko šarana, težih i od deset kilograma.

– Moram priznati da mi je Klose donio sreću, jer u momentu kada se pojavio u mom boksu s našim zajedničkim prijateljem Borisom, izvlačio sam šarana teškog 22 kilograma – kazao nam je Prašljivić.

Na ovom umjetnom jezeru izrazite ljepote i bogatog ribljeg fonda održavaju se brojna međunarodna ribolovačka takmičenja. Ribolovci uglavnom dolaze radi šarana, ali mogu se naći i druge vrste ribe. Zastupljeni su i štuka, som, amur te bandar, smuđ, babuška…

Klose je u Bosnu i Hercegovinu stigao na poziv suigrača iz Lacija, Senada Lulića, bh. reprezentativca s kojim u Rimu provodi najviše slobodnog vremena izvan terena.

Ljepote BiH

Nakon završene sezone i druženja u gradu na sedam brežuljaka, Lulić i Klose pauzu između dva šampionata u Italiji iskoristili su za nastavak prijateljstva i upoznavanje ljepota Bosne i Hercegovine.

Prema slikama s jezera Pelagićevo, odmor u BiH pokazao se kao pun pogodak.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments