fbpx

Lukavčani izradili i donirali dezinfekcioni tunel za Dom zdravlja (FOTO+VIDEO)

1 min. za čitanje

Nakon što su prethodnih dana, u jeku borbe protiv pandemije Korona virusa, širom svijeta, ali i Bosne i Hercegovine postavljeni dezinfekcioni tuneli, dva takva će dobiti i Lukavac.

Naime, lukavačka kompanija AHM Lukavac prethodnih je dana svoje proizvodne kapacitete usmjerila na izgradnju tunela, koji će prema njihovim riječima biti donirani JZU Dom zdravlja Lukavac.

Prvi dezinfekcioni tunel je danas testiran inarednih će već započeti njegovo montiranje u Domu zdravlja, a u narednim danima se očekuje izrada još jednog koji če također biti dostavljen ovoj ustanovi, kojoj je uistinu i najpotrebniji.

U ovakvim vremenima, moramo se oslanjati jedni na druge, a naša kompanija se kao lokalni proizvođač u potpunosti stavila na raspolaganje svojim sugrađanima. Naše tehničke mogućnosti su takve da smo u nekoliko dana napravili jedan dezinfekcioni tunel koji smo odlučili pokloniti JZU Dom zdravlja Lukavac (Službi Hitne medicinske pomoći), a u narednim danima želimo izraditi još jedan koji ćemo također pokloniti Domu zdravlja. Izrada drugog tunela zavisi od nabavke neophodnih komponenata.” – kažu iz kompanije AHM doo Lukavac.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

BRAVO.

To je prava vijest i svaka cast

Zar može neko negativno obu vjes ocijeniti? Hallo nije prodao, bravo svaka čast

Svaka cast.
Kada se sve zavrsi postaviti ovo cudo na izlazu iz Mileniuma.