fbpx

VIDEO: Voda sa Toplica konačno u našim česmama!

2 min. za čitanje

Nakon što smo ekskluzivno objavili vijest da su počeli pripremni radovi na izgradnji fabrike vode i u istoj najavili da ćemo dočekati vodu vrlo brzo, došao je i taj trenutak.

Iako su u budžetu planirana sredstva od 200.000KM za ustupanje vode sa Toplica, gradu Tuzli, naše vlasti su odlučili da dok ne bude izgrađena fabrika vode, pitku vodu iz Toplica ponudi građanima Lukavca na korištenje.

Bilo je potrebno samo da obnovimo vodovod od Toplica do Lukavca. Voda sa toplica je apsolutno čista i nije potrebno istu pročišćavati, a bitno je napomenuti da imamo dovoljno vode jer, sada je vodovod obnovljen i gubici su na minimumu. Sve smo radili krišom i nismo izlazili non stop sa nebitnim informacijama što je praksa. Ovu voda će svakako biti u česmama građana kada završimo sa gradnjom fabrike vode, izjavio je za naš portal uposlenik JP RAD, koji je želio ostati anoniman jer se plašio što je ovu informaciju podijelio prije osoba zaduženih za davanje informacija u predizbornoj godini.

Zanimljivo da je ovoj vodi bilo potrebno 881 dan da dođe do Lukavca, jer vodu sa izvorišta Toplica je najavio predsjedavajući Salibašić u novembru, 2021. godine:

Danas je 1. April, Međunarodni dan šale. Vijest je satiričnog karaktera i tema koja ne bi trebala biti da je šala, predsjedavajućem Salibašiću se izvinjavamo što je iskorišten, ali ništa nije montirano. Znamo da se voli šaliti i da će to tako i shvatiti.

A vodu sa Toplica ćemo dočekati… jednog dana i godine.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Esku-eskuzivno fabrika za proizvodnju nista se dobija iz dvije sirovine: prva se zove nema nicega,a druga od đe je ba ono nestalo sto dobijamo po vrlo povoljnoj cijeni iz Ultrahta iz Holandije sto je vrlo jeftino znajući da švabama i rusima prodaju znatno skuplje.