Toplifikacija ul.Vase Pelagića

1 min. za čitanje
Na sistem centralnog grijanja će do početka grejne sezone biti priključena kompletna ulica Vase Pelagića (sedam zgrada), uključujući i dvije zgrade u ulici Patriotskog front (iznad TC Konzum). Vrijednost radova je nešto manja od 190.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena preko kantonalnog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša.

 

Krajnji rok za okončanje radova je 60 dana, a izvođač je tuzlanski “VODOINS” d.o.o. Na stimulisanje vlasnika stambenih objekata u gradu da se odluče priključiti na centralno grijanje, osim iskazivanja brige za okoliš i zdravlje, povoljno bi mogla djelovati i odluka kojom je Općinsko Vijeće omogućilo da od 2017. godine priključenje košta samo 1 KM.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve pohvale za još jedan uspješan projekat. Radi se punom parm
na sve strane i rješavaju se nagomilani problemi. Podržimo načelnika
u nastojanju da nam Lukavac bude bolje mjesto za življenje.

Građani iz ulice Vase Pelagića znaju da sredstva za ovaj projekta obezbijeđena za vrijeme načelnika Mujkića i da se posao toplifikacije ove ulice treba davno završiti,kasnilo se samo zbog tendera i nepotpune dokumentacije izvođača.Hvala Dževdo za sredstva koja si obezbijedio da se ovaj projekat realizuje.Deliću tebi ostaje samo da se slikaš i hvališ tuđim projektima zajedno sa arogantinim i naduvanim penzionerom Čačkovićem iz Tuzle.

“stimulisanje vlasnika stambenih objekata u gradu” Zakon treba biti stimulacija. Ako je prikljucak doveden, stanovi/kuce se moraju spojiti. Nema lozenja i trovanja komsija i djece jer se nekom parazitu neda placati grijanje. Mars nazad na selendru i lozi.