fbpx

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK: 11.056,50 KM za regulaciju rijeke Spreče i 90.000,00 za rezervoar pitke vode u Turiji

2 min. za čitanje

Vlada TK dala je saglasnost na Odluku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kojom se odobravaju sredstva za finansiranje troškova izrade ”Glavnog projekta regulacije rijeke Spreče nizvodno od kompleksa brane Modrac do ušća Jale u Spreču, dionica kroz naselje Modrac”, općina Lukavac, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2017. godini u iznosu od 11.056,50 KM.

Odobrena su sredstva za sufinansiranje projekta ”Izvođenje radova na izgradnji vodovodnog podsistema Bijela Polja-Drafnići-Hurije-Seljanuša”, općina Gračanica u iznosu od 157.949,09 KM. Vlada je odobrila sredstva za sufinansiranje projekta ”Vodovod Gornji Doborovci, MZ Doborovci, općina Gračanica” u iznosu od 50.000,00 KM. Odobrena su sredstva za sufinansiranje izvođenja radova na ”Izmještanju vodovodne mreže na raskrsnici” Banovići, općina Banovići, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2017. u iznosu od 80.000,00 KM. Vlada je također odobrila sredstva za sufinansiranje izvođenja radova na ”Detaljnim hidrološkim istraživanjima podzemnih voda za potrebe vodosnadbijevanja grada Banovići” općina Banovići u iznosu od 63.867,96 KM.

Najbitnije za našu Općinu, a naročito mjesnu zajednicu Turija jeste informacija da su odobrena sredstva za sufinansiranje projekta ”Izgradnja rezervoara za pitku vodu V=100 m3 i tlačnog voda – bunar BT – 1 rezervoar sa pratećim objektima, rekonstrukcija objekta pumpne stanice i elektro projekat u MZ Turija, općina Lukavac” u iznosu od 90.000,00 KM.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments