fbpx

Spašavanje utopljenika iz automobila i potopljenih sela

1 min. za čitanje

U okviru civilne NATO vježbe Upravljanje posljedicama katastrofa Bosna i Hercegovina 2017 na jezeru Modrac u Lukavcu u toku je izvođenje pokazne vježbe spašavanja utopljenika koji su usljed sabraćajne nesreće ostali zarobljeni u automobilu koji je upao u jezero, javlja RTV Slon.

Nakon toga uslijedit će pokazna vježba spašavanja civila iz potopljenih sela, nakon prirodne katastrofe kada su se uslijed velikih kiša izlile rijeke.

Po scenariju vježbe, nakon poplava uslijedit će demonstracija zemljotresa i spašavanje i evakuacija stanovnika iz ugroženog područja. U vježbi će učestvovati i Save the children kao organizacija koja se brine za prihvat djece u kriznim situacijama.

Vježbu zajednički provode Ministarstvo sigurnosti BiH i NATO Euroatlanstki centar za koordinaciju aktivnosti u pružanju hitnog odgovora, Federalna uprava civilne zaštite, organizacije crvenog križa, hitne pomoći i volonteri.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mi smo ovu vježbu imali u režiji lafinaša kad je traktorče vozao travu čupao. Spasilac jezera Modrac s traktorom, koja ubleha i fukara.

Kako spasiti nezaposljeno stanovnistvo od Gladi,

Pa zar nije trebao Bundoglav prvo da očisti jezero onom predizbornom pedalinom pa onda tek da nas NATO napadne hahaha

Vježba: “Spašavanje Utopljenika Delića Edina” je uspješno završena, isti je netom po vađenju iz Jezera modrac se udavio vlastitom Lafinom dok je svima ispričao ribarsku priču o somovima koji su veći od njeg a žive na dnu jezera hahaha