Počinje rekonstrukcija zgrade Aerodroma Tuzla

1 min. za čitanje

Potpisivanjem ugovora u ponedjeljak počeli su i konkretne aktivnosti na rekontrukciji terminalne zgrade Međunarodnog aerodroma Tuzla.  Vrijednost ugovora o izvođenju radova na realizaciji faze-I projekta rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala JP Međunarodni aerodrom Tuzla doo, kojeg su potpisali direktor Aerodroma Rifat Karasalihović i direktor kompanije Džena doo Gradačac Sakib Sinanović iznosi 1.706.689,40 KM.

Kako je istaknuto faza-I realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade putničkog terminala podrazumijeva izvođenje radova na zračnoj strani aerodromske zgrade s ciljem proširenja odlazećeg i dolazećeg gate-a te sortirnice prtljaga, piše Indikator.ba.

Planirano je da pripremne aktivnosti za izvođenje radova otpočnu u srijedu 27.09.2017.godine. Ovim se započinje projekat koji je najavljen početkom ove godine, a čiji je konačni cilj povećanje kapaciteta tuzlanske zračne luke, kako bi u potpunosti mogla odgovoriti potrebama s kojim se Međunarodni aerodrom Tuzla već susreće.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments