fbpx

Dobošnica: Premijeri Fadil Novalić i Bego Gutić posjetili Revom

2 min. za čitanje

Problemi radionice za popravku željezničkih vozila iz Dobošnice riješeni su vrlo lako, smatra federalni premijer Fadil Novalić koji je danas obišao “Revom”, u okviru posjete Tuzlanskom kantonu.

Ova radionica radi već dva mjeseca pod logom Željeznica Federacije BiH i do sada su popravili 360 vagona koji su inače slati u Srbiju.

– Nije bilo logike da ovo ne nastavimo, posao koji smo radili 50 i više godina. Željeznice su imale potrebu za ovom radionicom, na sudskom postupku su kupili ovu imovinu i zadržali sve uposlene koji su htjeli raditi,  njih 60 – rekao je premijer Novalić.

Istakao je da je nakon samo dva mjeseca vidljiv napredak.

Generalni direktor Željeznica Federacije BiH Enis Džafić je rekao da su Željeznice unazad dva mjeseca riješile problem radionice u Dobošnici te da se svakodnevno radi na unapređenju i proširenju proizvodnje.

Zadovoljni smo angažmanom radnika i ovdje se uveliko odvija proces održavanja naših vučnih vozila što je do sada bio problem. U TK-u poslije rata nismo imali adekvatno riješeno pitanje održavanja naših vagona i lokomotiva iako su mnogobrojne  – istakao je Džafić.

S obzirom na to da vagoni i lokomotive više neće ići na remont u Srbiju kazao je da će biti ostvarene milionske uštede.

Dodao je da su ostvarili uvjete da osim svojih kapaciteta mogu prihvatiti da rade vagone i lokomotive drugih kompanija.

– Takav jedan ugovor već imamo s Elektroprivrednom BiH i  ArcelorMitallom – naglasio je Džafić.

Premijer Novalić je prije “Revoma” posjetio lukavačku fabriku cementa i kazao da je primjer dobre privatizacije koja je omogućila više od 200 radnih mjesta. Također pohvalio je odnos uposlenika te fabrike prema okolišu, prenosi Federalna novinska agencija.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Šta je ovo ljudi moji nigdje lafinaša da malo koji vagon provoza, ma on bi njih do Nepala ako treba izguro. Kapacitet je to od čojka sad tam sad vam, ma nema gdje se taj ne pojavi. U Lukavcu dvojica ne mogu stati pričati a dana onim rahitičnim nogama nije treći.

Na slici je trenutak kada je jedna granata mogla da rijesi brojne nase probleme.

Mi smo cudna gamad. Niko nam nemoze ugodit .ako se firma neka zatvori nevalja vlada nevalja sda ako firma stane na noge obezbijedi radnicima prihode opet nevalja vlada ,premijer…..Treba granata( sramota), nicija nije do zore gorila…….Probali su sa jednom granatom da se rijese balija ( kapija, markale) pa izgleda da bi opet, ali neda se balija, nas bošnjo
Što ih više gaze oni su samo jaci, snazniji ,ponosniji !!!!!!!!!

De ba inspektore ne dipr.
Garant pises negdje iz inostranstva.

Jeli to inspektor komentariso nesto sto nije istina. Ja se jaro moj grozim ovih iz inostranstva koji zive tamo negdje i dodu pa bi da nam oni kroje sudbinu. Ja sam bošnjo koji je bio tu kad smo svi bili gladni, koji je izgubio svoje najmilije ,koji nemoze da zaboravi i oprosti i koji ce do kraja zivota ostati bošnjo koliko ga god gazili- jaci, ponosniji, snazniji !!!!!!!!!

Jednog dana ces inspektore shvatiti da te sad gaze tvoji, ili si i ti s njima u talu pa zajedno gazite nas postene bosnjake.

Mene ovo podsjeća na HOLC,svi radnici će morat donijet potpise svojih članova porodice po 20 i glasat za SDA ili lete s posla

Posjecuju kompanije za koje znaju da u njima imaju potencijalne glasace a zaobilaze kompanije, i to sto dalje od nje, kao sto je KHK Lukavac u kojoj imaju 51 miliona KM udjela.
Ma jeb.s drzavnu imovinu. Bitan je glas.
Odrzase skupstinu, donesose odluku da ce rijesiti slucaj KHK do kraja septembra i nista.
Predizborna kampanja uveliko pocela.

poceli izbori razletili se kojekakvi premijeri u posjetama propalih preduzeca koja su sada uspjesna, kako kaze nas narod nije nicija do zore gorila.

Nemojte blebetati bezveze. Juce je gosp.nacelnik pustio u rad 7 bandera javne rasvjete kod h.h. dzamije. Samo sto jos nisu proradile. A kada ce ne zna se.

Sad Će Delić Sve Lukavčane da Pozove na Svojoj Fejdsbuk stranici na proslavu i slikanje uz Poziv o trošku Općine da za one Sajle sada organizuje i : “Revom Party” ! hahaha stari dobri Bundoglav-Ljubitelj dobre muzike tipa : “Ulična svjetiljka “- eno reda sad solarne svjetiljke čak i kod Džamije!? Neš vjerovat to je novi projekat našeg ekologa pod nazivom: “Kraj Hodžine džamije Sunce sija ko tepsija – Solarni SDP Načelnik sam a pomalo ću budem i Adžija” HAHAHAHAHA joj Bundića sveznajućeg profesora ozrenskog bicikliste