Slučaj “Jusufović”: “Sinovi Bosne” daju podršku, Vlada obećava zaposlenje, SDP kritikuje…

24. Aprila 2017.
4 min. za čitanje

Ne stišavaju se reakcije na otkaz koji je dobio Ermin Jusufović, vijećnik u OV Lukavac. Danas smo dobili tri saopštenja. Vlada TK dala je podršku Jusufoviću i obećala zaposlenje, nakon toga uslijedilo je saopštenje Sinova Bosne koji su dali podršku a SDP-a koji je kritikovao odluku Premijera TK.

U nastavku saopštenje SDP-a i Sinova Bosne.

Gospodine Bego Gutiću,

Ako niste znali na našem kantonu, Bogu hvala, živi još mnogo „zlatnih, srebrenih, bronzanih“ momaka i djevojaka, za koje javnost TK ne zna jer vaša SDA ne želi da NAROD ZNA !

Nakon saopćenja Vlade TK, ovoga puta, ovako javno šaljemo Poziv gospodinu premijeru TK Begi Gutiću, te ga srdačno molimo, da se „POBRINE“ i za sve ostale istaknute, odlikovane sportiste iz svih općina TK, a kao što smo gore u naslovu i naglasili ima ih hvala Bogu mnogo.

U navedenom saopštenju premijeru optužujete načelnika Edina Delić da je krivac za Erminov otkaz. Premijeru ako niste znali Ermin je otkaz dobio od UO sportskog saveza kojeg u većini čine istaknuti članovi SDA stranke.

Prestanite „jeftino“ klevetati prvog čovjeka naše općine Lukavac, druga Edina Delića, legitimnog načelnika Lukavca.

Vas, premijeru pozivamo da se u vašim prljavim igrama ne „kačate“ sa čistim ljudima (voda vam se pravo zamutila), jer NAROD Lukavca, svakim danom sve više ZNA, znali su i prije, ali su bili primorani da šute bez komentara. Ukoliko mislite, da je tako i danas, uđite na Facebook stranicu dr. Edina Delića, pa pogledajte i sami, ko su ljudi koji komentarišu, obiđite lukavačke ulice, poslušajte, porazgovarajte i uvjerite se sami da NAROD ZNA!

Premijeru Gutiću želimo Vam poručiti da nemamo ništa protiv što želite pomoći u zapošljavanju Ermina Jusufovića s tim da pri tome ispoštujete sve zakonske procedure. Na tome je insistirao i načelnik Delić u svoma radu i to je i bio predmet njegovih zahtjeva ne samo prema sportskom savezu već prema svim drugim udruženjima, službama i ustanova.

Takođe, pozivamo Vas premijeru da takav odnos imate i prema svim drugim zlatnim momcima i da pomognete pri zaposlenju i onih koji ne pripadaju stranci SDA.

Preuzmite obavezu i za zlatnog Željka Zombru, koji ako nema više, sigurno nema manje zlatnih medalja i uspjeha u sportu (kao i za druge poput Ermina, Željka…). Na taj način pokažite da ste spremni pomoći svima a ne samo onima koji su pod kišobranom stranke kojoj pripadate. Pokažite da prilikom preuzimanja ovakvih obaveza ne prebrojavate ni politička niti nacionalna krvna zrnca, ipak ste vi premijer svih građana Tuzlanskog kantona.

Iskoristit ćemo priliku premijeru da Vas pozovemo da se pobrinete i u prioritetu prije svih da zaposlite djecu šehida i poginulih boraca. Ako niste svjesni da njihovi roditelji nisu dali svoje živote, Vi danas ne bi imali ,,čega” biti premijer, a niti bi smo imali ove zlatne momke zbog kojih optužuje načelnika opštine Lukavac.

U prethodnom sopštenju OO SDP BiH Lukavac objavljenog 22.04.2017. godine već je najavljen ovakav scenario, odnosno da je sve izrežirano od strane rukovodstva SDA. Imali smo pouzdane informacije da bi Ermin uskoro mogao dobito novi radno pravni status u Sportskom savezu TK. U sklopu toga planirana je igra navodnog njegovog otkaza. Samo malo su im se poremetili planovi, jer su mislili „Desit će se narod“ ali su brzo postali svjesni da nemaju podršku građana opštine Lukavac za taj scenario.

Saopštenje Sinova Bosne:

Vlada TK preuzima obavezu prema Erminu Jusufoviću

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ovom covjeku se SDA zalaze za trece radno mjesto kao da mu poplava odnijela kuću. a čekaj…. sta bi bilo kad bi bilo da je jusufovic clan neke druge stranke ? Recimo zvučalo bi ovako od SDA: Jusufović, član crvenih kmera ima tri radna mjesta, radi još kao vijećnik u opstini dok borci zasluzni za odbranu naše Domovine nemaju dovoljna primanja itd, treba dati ostavku itd… nema morala… djeca poginulih boraca itd……genocid….alija je odbranio drzavu………bakir je …….vitalni nacionalni interes….. bosnjaci…… Provjerena šema.

Šepić isključen, neka se pripremi Sadik! Pa zašto crveni crni Žuti?

frizura mu je da bog sacuva…

Sta ovo crveni laprdaju, a zelenima kao zao Ermina. Samo Njemačka mladi narode, a ovi nek se glođu između sebe. Sreća pa imamo urbanog lafinasa iz Poljica koji živi u Tuzli za načelnika Lukavca, znači Bože.

Ne piše komentare narod lukavca vec sdp i to iz Tuzle. Bego zna za tu vašu propagandu. Jadni ste ljevičari, malo dobili vlasti i pokazujete moć umjesto da radite što ste NARODU OBEĆAVALI TJ.LAGALI. A za komentare na sodalive pogledajte i vidjet cete da je 90 % lažnih profila. A za pravdu i korupciju ne morate ici do Ermina Jusufovića, krenite od svojih ukućana i rodbine.

Zalosno je da otkaz jednog covjeka koji vec ima platu na drugom mjestu digne ovoliku prasinu i prepirku. Zalosno je da SDA toliko stiti covjeka koji je invalid (opet kazem ne daj Boze nikome) a zanemaruje tolike Sehide i ljude koji su svoje zivote ostavili u ovu zemlju i ne postuje porodice ni majke zene koje ce sutra ostati bez penzija jer nemaju dovoljno godina da steknu stalnu penziju, da ne spominjem jos to sto su ostali duzni nekoliko penzija za koje se majke opet bore iako su vec njihove. I imamo mi jos puno puno problema sto se tice ostalih porodica sehida, ostalih invalida i demobilisanih boraca. Ali je problem je jedna plata to je sad najgore daj da covjek radi ugrozen je.

Pa vidi se ko pise i ko brise komentare po FB. komunisti, udba,…
Helm nece se, jasno je svima ko je dobio nadimak Manipulant, odnosno manipulaticni Nacelnik.
A poredit neakvok Zelka sa reprezentativcem u sjedecoj odbojci je kao fatati se za slamku. Jedan osvaja medalje, po cemu je poznata Bisna drugi trenira maloljetnice. fitne-ovo ono.
A za Manipulatora jos sto je poceo sadit nisane Zlatnim Ljiljanima, dzaba se fata za slamku spasa. Nasi najbolji su Sehidi, njima nemoze se prikucit takav koji je bio dio komunistickog stroja tuzle/