fbpx

Vlada TK preuzima obavezu prema Erminu Jusufoviću

3 min. za čitanje

Nakon što je UO Sportskog saveza općine Lukavac uručio otkaz dugogodišnjem reprezentativcu Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i članu OV Lukavac Erminu Jusufoviću (SDA), premijer Tuzlanskog kantona upriličio je danas prijem za najboljeg sportistu Tuzlanskog kantona u 2016. godini.

Nakon što se upoznao sa cjelokupnom situacijom i opstrukcijama koje su dovele i do prestanka Erminovog radnog angažmana u Sportskom savezu Općine Lukavac, premijer Gutić (SDA) je izrazio žaljenje zbog novonastale situacije, te obećao da će Vlada Tuzlanskog kantona, putem resornog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta iznaći način da pomogne ovom zaslužnom sportisti.

Ermin Jusufović je u Sportskom savezu Općine Lukavac bio zaposlen na poziciji menadžer u sportu.  Kako je zvanično navedeno u obrazloženju, Jusufoviću je otkaz uručen zbog opravdanih ekonomskih i tehničkih razloga, a posebno zbog umanjenja budžetskih sredstava za Savez predviđenih za 2017. godinu. No, Jusufović smatra da je pravi razlog dobijanja otkaza neprimjeren pritisak načelnika Lukavca Edina Delića i to zbog suprotstavljenih političkih stavova. Jusufović je vijećnik u Općinskom vijeću Lukavac, gdje je i šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA). S druge strane, načelnik Delić nedavno je postao član Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Ermin je do sada sa svojim ekipama osvojio osam titula prvaka Evrope, tri titule prvaka svijeta, dva olimpijska zlata, a ove godine se desio i presedan da je jedan sportista invalid proglašen najboljim, ne u kategoriji invalida, nego apsolutno.

Ermin je istaknuti sportista i svim onim što je on do sada uradio i rezultatima koje je ostvario, sve nas je zadužio. Zadužio je i lokalnu zajednicu i pozitivno je promovirao više nego što će to uraditi i jedan političar, te samim tim mu se i lokalna zajednica trebala na neki način odužiti. Nije to Ermin tražio, ali je to naša moralna obaveza, izjavio je premijer Gutić i dodao da će tu moralnu obavezu prema istaknutom sportisti izvršiti Vlada Tuzlanskog kantona.

Današnjem sastanku, osim premijera Gutića (SDA), prisustvovali su ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak (SDA) i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović (SBB).

U saopštenju nije navedeno na koji način će Vlada preuzeti obavezu prema Erminu Jusufoviću.

Podijeli ovaj članak
13 komentara
Subscribe
Notify of
13 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jeftini populizam.

Noge odbiše ova dvojica devetačana ganjajući se po ministarstvima da spasa nađu hudom menadžeru. A čuj Bege: ” Nije to Ermin tražio…” jok et naumpalo ovom harmonikašu iz Srebrenika da ga spašava od nemoralnih Lukavčana hahaha, bjaži bjaži , baš mi je drago da će se Kanton pobrinuti o našem istaknutom lebdećem odbojkašu nebil nas dotični malo popustio sa svojim patetičnim srceparajućim škrabotinama.

Kakva predstava! Pričati o moralnim obavezama a nemati morala …Imali ste i moralnih
obaveza i prema tolikim otpuštenim opljačkanim radnicima,nezaposlenim borcima,bolesnoj djeci
za koju se skupljaju pare po ulicama za liječenje,prema i našoj djeci koja napuštaju ovu
zemlju sa kartom u jednom smjeru, tolikoj sirotinji koja prebire po kontejnerima i obigrava
oko narodnih kuhinja. Predstava koju pravite je vrhunac nemorala i dobro ste sve izrežirali
samo taj film smo toliko puta gledali da više niko ko ima imalo mozga neće povjerovati u
ovaj patetični epilog. Čekamo samo da vaši ortaci iz Lukavca pokrenu proceduru za opoziv
načelnika i da se sve navedeno potvrdi. Nešto je truhlo u državi Danskoj . Zabijte si sport
u guzicu.

Ej bar je sad sve jasno kakvu igru igraju od pocetka samo da okrive nacelnika a ovom daju još bolji poso za još manje izmišljenog rada i za veću platu.Njegovi ga jarani iz ćevabdžinice Mido i Teufik u UO kobjagi otpustili a već mu preko Fahre dogovorili bolji poso u kantonu i usput napišu načelnik protiv sporta i zlatnih medalja.Sram te bilo Jusufoviću osramotijo si Devetak

vlada kantona preuzima obavezu prema gospodinu Jusufovicu dok ne zeli da preuzeti obavezu prema hiljadama radnika u kantinu.sada je izaslo na svjetlo dana ko je lafinas iko zaposljava svoje umisljene strucnjake.SDA je pokazala da je u velikoj moralnoj krizi ida radi svojih interesa ne postuje ni zakon .

Denise KRALjU , hahaha dobar lucidno čestitam

Samo se prepucavajte preko leda naroda pa kad opet dodju sa motkama i zapale vladu kao SODA SO pitat ce te se sta im bi. Bolje da ste ono ruglo od zgrade obnovili usred Tuzle nego sto izvodite cirkus sa ovim Jusufovicem. Najbolje ga premijeru stavi za savjetnika ti stavljaj sportiste a ovaj delic ce penzionere. Ne zna se koji ste gori i na sramotu i SDA i SDP ko vam dade glasove treba da se stidi na ulici. Ima ljudi koji su oslobodili vijenac, ozren, vozucu, brcko, kupres pa nemaju ni stana ni kuce na ulici su a vi se prepucavate oko tog Jusufovica ko da je oslobodio Bosnu ak je usao u vijece jedne nebitne i zaboravljene opstine Lukavac.

SDA jos jednom pokazala da je stranka uhljupa i dzaboljebaca. Cestitam 🙂

Mislim da bi i Hase Sadetin, inace Erminov klupski kolega, prokuzio ovu pricu. Scepin harmonikas i Kukin policajac ce preuzeti na sebe obavezu da pomognu Erminu? Inace, Erminu Jusufovicu, pijunu kriminalne organizacije SDA koji jos uvijek nije odgovorio da li i bez onih “skromnih 2.000,00 KM” kojima je za nerad opterecavao Budzet palamudeci 20 minuta dnevno u kancelariji sportskog saveza, njegova mjesecna primanja (budzetska) iznose manje od 3.500,00 KM?

Ne smijes odgovoriti, Ermine. Jelde da ne smijes? Znas da po raznim osnovama, sto opravdanim (kojih gotovo da i nema) sto neopravdanim uzimas kapom i sakom od naroda. Naroda kojem si obecao mnogo a ispunio, koliko ono? Otprilike jedno veliko nista. Uzimas od naroda koji te nekada postovao a danas s gnusanjem spomenu tvoje ime. Od naroda koji ti je pripremio fantastican docek u Lukavcu jedva cekajuci da se slikaju s tobom. Pitaj danas ko bi od onih, koji su s ponosom stajali pored tebe drzeci tvoju medalju, ponovo stao na isto mjesto. Ne pitaj svoje saucesnike iz kriminalne organizacije SDA, nego obicni, normalni svijet. NIKO, Ermine. Niko vise.

Scepin harmonikas i Kukin policajac uredu, oni su i u nekoj funkciji ovdje. Ali sta radi Fahrudin Skopljak? Da li je to on postao ministar za komsijska pitanja i zastitu vitalnog nacionalnog interesa mjestana MZ Devetak? Jedino sto povezuje Skopljaka sa ovim slucajem je clanstvo u kriminalnoj organizaciji SDA. Umjesto da se bori za prava boraca i invalida rata, za sto ga narod i placa (a znamo u kakvom su polozaju borci i RVI), Skopljak je dosao da urgira za nekada cijenjenog sportistu kojem su posao oduzeli upravo clanovi kriminalne organizacije SDA. Ko koga ovdje j***, dame i gospodo?

Mislio sam postaviti pitanje za koliko se prodao Ermin Jusufovic?! Odgovor se sam po sebi nametnuo. Prodao se za posao koji ce mu, nakon ove montirane farse i pricajuci viceve o moralu, osigurati Kukin policajac, Scepin harmonikas i ministar za dobrosusjedske odnose i zastitu vitalnog nacionalnog interesa mjestana MZ Devetak.

Sportski, Ermine. Nema sta.

Najzalosnije je sto se o sjedecoj odbojci govori kao o sportu… Da je to ikakav sport ne bi ga igrali samo mi, Iranci, i par ostalih vukojebina treceg svijeta.

odavno neprocitah gluplji komentar

Rasipa se stranka SDA.
Nema više džabnih para pa im svi smetaju.