fbpx

Muzička škola “Amadeus” vrši upis novih članova u Lukavcu

2 min. za čitanje

Privatna muzička škola “Amadeus” iz Sarajeva koju je osnovao i pokrenuo profesor i dirigent Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović vrši upis novih članova u pripremni razred muzičke škole “Amadeus” u  Lukavcu.

Odjeljenje naše škole u Lukavcu je počela sa radom 2010 godine i radi već  sedam godina sa uspješnim rezultatima. Škola “Amadeus” praktikuje da krene sa malom djecom čak i od pet godina ali i starije. Osnovni cilj naše škole “Amadeus” je da kod djece probudi interes i razvije ljubav prema muzici kao i da steknu znanje na muzičkim instrumentima. Izjavio je za naš portal Dino Kovačević, profesor u muzičkoj školi Amadeus.

Škola traje šest godina a po završetku svake školske godine djeca dobivaju svjedočansta i diplome o završenom razredu ili završenoj muzičkoj školi.

U Lukavcu se trenutno radi na tri odsjeka: Harmonika, Klavir i Klarinet. U zavisnosti od interesovanja novih članova planirano je početi sa radom i na ostalim instrumentima. Mnogi profesori su ukazali povjerenje školi Amadeus a među njima je i talijanski dirigent Ricardo Mutti. Dodjite da sviramo i pjevamo. Izjavio je Dino Kovačević, profesor u muzičkoj školi Amadeus.

Za više informacija obratite se Dini Kovačeviću u Lukavcu na broj 061-884-951 ili u prostorijama Doma kulture u Lukavcu.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma fenomenalno, ovakvih stvari treba u Lukavcu. Zelim skoli puno uspjeha, i nadam se da ce uskoro imati u svojoj ponudi puno vise instrumenata.