SD BiH bez većine u OV Lukavac: Vijećnici nisu dozvolili da se “VIK” bavi snabdijevanjem vodom

2 min. za čitanje

Sa 15 glasova ZA, 8 protiv i 2 suzdržana oboren je prijedlog Gradske uprave o načinu organizovanja poslova u vršenju komunalnih djelatnosti.

Ovim prijedlogom bi novoosnovanim preduzećima JP “Putevi i komunikacije” bili povjereni poslovi za održavanje, upravljanje, organizaciju i naplata javnih parking prostora, a može im se povjeriti i djelatnost javnog prevoza putnika, ako ista nije dodijeljena pravnom ili fizičkom licu na osnovu ugovora o povjeravanju
komunalnih poslova.

Za preduzeće JP “Vodovod i kanalizacije” d.o.o. koje je do sada mijenjalo direktore i imalo jednog ili dva uposlenika, traženo je da se povjere djelatnosti snadbijevanja pitkom vodom putem gradskog vodovodnog sistema i odvođenja i prečišćavanja otpadnih i odvođenja oborinskih voda putem gradskog kanalizacionog sistema.

Nakon žustre rasprave ovaj prijedlog Gradske uprave nije dobio potrebnu većinu u Gradskom vijeću, a većina koju je predvodio SD BiH nije bila jedinstvena. Jakub Mahovkić, donedavni predsjednik SDBiH Lukavac danas nije bio prisutan na sjednici Gradskog vijeća i saznajemo da je na “godišnjem odmoru”, dok je Adnan Aljukić, također bivši predsjednik SD BiH koji je pored napuštanja ove stranke i svih dešavanja ostao odan većini koju predvodi SD BiH, danas bio protiv ili suzdržan svih prijedloga većine koju čine.

Još uvijek čekamo odgovor Aljukića na današnja dešavanja i javnost ćemo obavijestiti kada isti i dobijemo.

Povodom ovog glasanja na Facebooku se obratio Suad Salibašić, predsjedavajući u Gradskom vijeću koji nije zabrinut za većinu u Gradskom vijeću Lukavac i tvrdi da će nekog u to uvjeriti vas vrlo brzo, već naredne sedmice.

Načelnik Delić također tvrdi da nisu izgubili većinu i da će već naredne sedmice biti osvojena odlka bez glasova onih koji opstruiraju.

Biće zanimljivo pratiti dešavanja i vidjeti kako će vijećnici glasati naredne sedmice. Naravno, uz novu dnevnicu od 150KM koju će platiti građani općine Lukavac.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
9 komentara