fbpx

Poslovanje Centra za kulturu Lukavac predmet istrage Tužilaštva i MUP-a TK

1 min. za čitanje

Danas je kao tačka dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća bila i Godišnji izvještaj o poslovanju preduzeća za 2021. godinu i plan rada za 2022. godinu.

Vijećnicima se obratila Amra Đuzić, sekratar u Centru za kulturu i donedavna v.d. direktorica ove ustanove, kao i Amina Fatušić, predsjednica Upravnog odbora.

Đuzićka je na početku svog izlaganja izjavila:

Mi smo nakon zadnje sjednice kada je tema bio Centar za kulturu imali novu posjetu inspektora iz MUP-a TK gdje je meni kao sekretaru sugerisano da prenesem vijećnicima da je poslovanje Centra za kulturu koje se odnosi na 2021. godinu trenutno predmet istrage i da sva svoja pitanja u cilju ove istrage uputite na adresu Tužilaštva TK.

Vijećnici su iz ovog razloga odbili izvještaj Centra za kulturu za 2021. godinu, ali i plan rada za 2022. godinu. Adnan Aljukić je svojim glasom i na ovoj tačci bio na strani dojučerašnje opozicije, a današnje pozicije. Ostaje da se vidi šta će biti naredne sedmice.

Podsjećamo, direktor u periodu koji je pod istragom MUP-a TK i Tužilaštva TK bio je Ermin Prijić, aktuelni savjetnik gradonačelnika Delića.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ermine kad ti se ovi natovare na grbacu ode i Edin s tobom.