fbpx

Samo u Lukavcu: Cijenu parkiranja plaćate u zavisnosti od ulaza sa kojeg pristupite

1 min. za čitanje

Da li vam se dogodila situacija da nekada platite, a nekada parking ispred TC Omega bude besplatan?

Nije u pitanju greška, već apsurd koji je vjerovatno jedini u Bosni i Hercegovini. Naime, cijenu određuje sa kojeg ulaza pristupite parkingu. U slučaju da je to prvi ulaz nakon ulaska u grad, platit ćete parking. Ako je to drugi ili “glavni ulaz”, tada ćete platiti parking ukoliko na istom budete duže od 2 sata.

Pokušali smo saznati šta je razlog i zvanični odgovor nismo dobili. Nezvanično saznajemo da jedan dio parkinga pripada jednom, a drugi dio koji se ne naplaćuje drugom privatnom licu.

Nikom iz preduzeća Parking i komunikacije koje vrši naplatu, nije čudno što je ova apsurdna situacija vjerovatno samo u Lukavcu i što parkinzi sa i bez naplate nisu fizički odvojeni.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja nikad nisam platio ni jedan. I necu.

Da se bavite pravim istrazivackim novinarstvom, onda ste trebali doci i do saznanja koje je to “jedno”, a koje “drugo” privatno lice i tako i napisat.
Ovako bezveze nesto hocete, a nista niste. Ni dosli, ni posli 🙄
A trebali ste napisati i da se iza Omege nikad ne placa parking 🤭

Zvanicno da Vam dam podatke oko tog parkinga – informacija iz prve ruke, Dakle parking ispred tc Belamionix je u valsnistu Grada Lukavac, celnici kompanije bellamionix su zakupili 2 sata besplatno kompletan parking, dok je bemis trebao da im uplati dio sredstava za taj parking, sto nije ucinio, pa su iz neke osvete odlucili da parking koji je ispred dijela koji pripada bemisu (osteomedic i kinseka radnja) pocne naplacivati, sto naravno nije uredno jer je belamionix platio kompletan parking.Nadam se da ce vam sada biti jasnije. Ovako nakaradan sistem naplate mozete zahvaliti brilijantnoj ideji gdina Niaza Fazlica direktora jp Putevi i komunikacije.Mozete to sve provjeriti sa celnicima kompanoje belamionix i upravom grada lukavca.Srdacan pozdrav