fbpx

Nakon dvije godine Dom zdravlja Lukavac dobija novog direktora?

1 min. za čitanje

Nakon što je u prethodne dvije godine nezakonito u JU Dom zdravlja Lukavac imenovan vršilac dužnosti, koji ne ispunjava uslove za ovu poziciju, takvoj praksi se izgleda, nazire kraj.

Naime, u toku je konkursna procedura za izbor i imenovanje direktora, a saznajemo da su prijavljena tri kandidata. Prema našim izvorima, Jasmin Alić (SDA) i Mirza Kurtić (SD BiH, donedavno istaknuti kadar SDA) su najozbiljniji kandidati, a prijavljena je i aktuelna vd. direktorica Sedija Arapčić, ali ona ne posjeduje potrebne kvalifikacije iz menadžmenta.

Da kriteriji nisu promijenjeni, jedini kandidat za ovu poziciju bio bi Jasmin Alić. Nedavnom promjenom, kandidatu je potrebno da posjeduje 5 godina radnog staža, a prethodno je bilo potrebno 5 godina specijalističkog staža što je najmanje 10 godina radnog staža.

Pred novoizabranim direktorom su veliki izazovi uzevši u obzir stanje u kojem se trenutno nalazi Dom zdravlja u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Napokon prava osoba i insan da bude kandidat, bravo za dr Alić Jasmina, podrska puna i ako ne bude namjestaljka od strane nacelnika i predsjedavajuceg uspjet ces

Nisam vidio da se iko prijavio a da nije stranački kandidat. Dakle nema tu prave osobe dok je to tako.

Vala bas, cim si u stranci, nema insana od tebe.
Al takvo nam je drustvo, jer bez stranke ne mozes dobiti posao ni na salteru.