fbpx

Prošetajte kroz sajam LIST 2022 (VIDEO)

1 min. za čitanje

Koncertom Amire Mdunjanin, danas će biti zatvoren izuzetno uspješan 20. jubilarni Lukavački sajam turizma i ekologije “List” 2022.

Ove godine zabilježen je rekordan broj izlagača kao i Udruženja žena u okviru Festivala hrane “Bosanska sofra”. Tako su se posjetiteljima na jubilarnom, 20-om sajmu predstavila Uduženja žena, sa 358 učesnica i prijavljenih 500 jela.

Od turističke ponude, posjetiteljima su se predstavile Turističke organizacije Republike Srpske, Turističke organizacije Bijeljina, Turističke zajednice TK, Turističke zajednice SBK, Turističke zajednice HNK, JU Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma Banovići. Komisije za kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe Grada Lukavac. Po prvi put podrška je stigla od Vlade SBK i Ministarstva privrede SBK.

Bogati programski sadržaji i ove godine obilježili su sajam, među kojima su „Dani ženskog stvaralaštva“, Okrugli sto o temi „Lokalni mediji u funkciji razvoja lokalne turističke ponude“, susret medija, Panel diskusija „Hijerarhija tačnosti mjerenja emisija u zrak“, Okrugli sto o  temi „Kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe u funkciji razvoja turizma – primjer Grada Lukavac“, sajamska biciklijada, novinarska kotlićijada i drugo.

Koncert Amire Medunjanin počinje večeras u 20.00 sati.

Niste još zakasnili da obiđete sajam, a to možete uraditi i putem naše video šetnje:

Fotografije možete pogledati na linku:

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments