Otvoren Sajam turizma i ekologije “LIST 2022“ (FOTO)

5. Maja 2022.
2 min. za čitanje

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas je u Lukavcu otvorio 20. jubilarni Sajam turizma i ekologije “LIST 2022“. Pored izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije na ovogodišnjem sajmu prisutni su i izlagači iz Italije i Njemačke.

“Lukavac je prepoznatljiv kao privredno-industrijski grad. Zna se za proizvodnju sode, koksa, cementa… Ali, evo, 20 godina je prepoznatljiv i po sajmu “LIST“. Sajam je nadmašio domaće i regionalne okvire. Na sajmu se predstavljaju ljepote naše države i partnerima iz Evropske unije“, kazao je na otvaranju Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.

Ovogodišnji “LIST“ trajat će do subote 7. maja kada će biti zatvoren koncertom Amire Medunjanin.

“Naš cilj je da stvorimo okvir za dalji razvoj turističke ponude. Ponosni smo što imamo partnere iz zemalja regije, ali i Evropske unije“, kaže Izet Nuhanović, direktor Sajma turizma i ekologije “LIST“.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić ističe da je grad zahvaljujući sajmu u regionalnom fokusu ovih dana.

“Prevazišli smo pandemijske godine i očekujemo da “LIST“ ponovo zablista kao ranijih godina“, nadanja su gradonačelnika Delića.

Mustafa Šakić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK-a, i Elvir Rožnjaković, pomoćnik ministrice za okoliš i turizam u Vladi FBiH, govorili su o transformaciji Lukavca iz industrijskog centra u turistički, a govorili su o razvoju i brendiranju turističkih potencijala u Lukavcu i Tuzlanskom kantonu.

U sklopu sajma tradicinlano se organizuje Festival hrane i pića “Bosanska sofra“, Okrugli stol o temi “Lokalni mediji u funkciji razvoja lokalne turističke ponude“ i dr., Novinarska kotlićijada, biciklijada…

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments