fbpx

GIKIL dobio novi Nadzorni odbor

1 min. za čitanje

Nakon što su ispunjeni osnovni formalno-pravni preduslovi, na jučer održanoj Skupštini društva Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novi Nadzorni odbor.

U novi sastav ovog nadzornog tijela, a nakon rarzješenja svih ranijih članova, imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić.

Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je Uprava kompanije donijela odluku o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima Federacije Bosne i Hercegovine.

Skupština društva usvojila je i finansijski izvještaj o poslovanju kompanije za 2018. godinu, a donesena je i odluka da se broj članova Uprave GIKIL-a proširuje sa sadašnja aktivna tri na ukupno šest članova.

Novi Nadzorni odbor u narednim danima održat će i svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj će biti izabran i predsjednik novoimenovanog nadzornog tijela, a nakon toga uslijedit će i imenovanje generalnog direktora i ostalih članova Uprave.

Podijeli ovaj članak
24 komentara
Subscribe
Notify of
24 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

i pazite sada, novo nadzorno tjelo ce da prikaze gradjanstvu sa svog strucnog aspekta gledista tako reci poturanja muda kako je GIKIL ispunio minimalne potrebne obaveze i da zrak vise nije onakav kakav je prije bio te treba sto brze da im se izda okolinska dozvola navodno da nebi radnici ispastali te da ne vide razlog za daljnje kocenje tog procesa.Naravno to se mora tako desiti jer su se zauzele fotelje i u Sarajevu a i u Tuzli i naravno moze se poceti ponovo sa izvlacenjem novca iz fabrike a o ekologiji cemo da razgovaramo kada fotelje budu ponovo ugrozene od drugih stranaka i tako sve u krug.

Korumpirana vlast misli da promjenom Nadzornog odbora može legalizovati nastavak trovanja stanovništva. Promjenom Nadzornog odbora ništa se značajno neće desiti u GIKIL-u. Postrojenja će se raspadati, pojedinci i državni aparat će uzimati novac. Federalna uprava za inspekcijske poslove će trenirati strogoću na licima koja vrše nelegalno prometovanje sadnim materijalom, prodajom mlijeka i sira, a GIKIL radi 3 godine bez okolišne dozvole i vrši trovanje stanovništva.
Stanovništvo ne treba da se brine zato što Edin Delić i prvi ljudi vladajućih stranaka će nas ubijediti da otrovi koji se emituju iz GIKIL-a, koji su po nekoliko stotina puta veći od dozvoljenih, bezopasni i da smo se “mi” navikli na iste otrove.
Trpi glupi narode!

Uh, konačno Lukavac će da prodiše, u nadzorni odbor postavljen Abdel Đozić, sad će i platani biti pravilno obrezani.

Abdul potocar ko maslac u sve se mijesa.
*** se u LK i svi su mu dobri i GIKIL i SDA i Delic svaka ubleha samo svoju guzicu da smjesti.
ajd jarane kuci svojoj pa vodi politiku u svome selu.

SDA naucio nesto i od HDZ pa pored javnih preduzeca poceo preuzimat i privatna u FBiH kako bi bili glavni. Novalic je privrednik pa kao on ce znat upravljat industrijom. A Bakirove potrčke u organe upravljanja i mirna Bosna, a Hercegovinu napolje a sve kaze jedna drzava BiH (malo sutra). Sve radjeno po planu bivseg advokata i prokuriste faika muhica (sadasnjeg opet advokata Gikila – “Lesi se vraca kuci”). Abdel Đozic koji je do juce prozivao Gikil za zagadjenje sada u Nadzornom odboru – uz naknadu ce da i šuti i sada vjerovatno da kaze kako Gikil odjednom NE zagadjuje. Lijepo si mjesto isplanirao. Fale se mnogi kako jedna organizirana grupa tzv. Kriminalaca maknuta i da je to uspjeh za Gikil novi pocetak sa novom grupom u organima upravljanja , a vidjecemo hoce li oni biti proglaseni organizovanom grupom kriminalaca il su oni “menadzeri” vrijedni svojih pozicija. Ptica jede crve dok leti visoko , a kad ptica umre crvi je pojedu.

Spoj mladosti,znanja,kriminalnog iskustva ce napraviti neviđene promjene u Gikilu.
Definitivno politika SDA je usla u Gikil i ne treba se brinuti sve ce to biti legalno i po zakonu zatvoreno. Radnici se ne treba da brinu jer buducnost Gikila je zagarantovana sigurno jos par mjeseci a zasluge za to pripadaju mlađanom
Ingu ops Đ.K..On je sposoban ,pun znanja jer se to vidi po obimu glave da koje je i kosa pobjegla.Osim plate redovno će se isplaćivati i tužbe samo da “oni” dođu na pozicije.

@koks IMT
Svaka cast na komentaru. Sda glavonje na pozicije a pamet napolje. Pametni bjeze iz Gikila a glupi ostaju to je cinjenica i nazalost nasa realnost. Sda je pokrenuo koksaru i sda ce da je ugasi. Izgleda to je to spasavanje 1000 ljudi. A radnike na biro pa u novootvoreni boxmark na 500 maraka plate i mirna Bosna.

da, neko ko je radio u Gikilu kao suradnik sa Ingovom firmom i navodno “talio se”, onda službeno prešo kod Inga, pa mu se interesi poklopili sa interesima advokata Faika Muhića i sada treba u upravu, i to obavezno na mjesto generalnog direktora. sve ispod ne dolazi u obzir. Pošteno i transparentno, nema šta!!!!

Karadžić i Mladić su male mace za Koksaru.

Svako ko je radio protiv interesa Gikila ne treba biti u NO, znamo ko je A. Đ. šta je pricao i obecavao… Nadam se da će Udruženja sada odgovore za zrak tražiti od njega, takođe slati krivične prijave protiv istog jer se sada zna da on ima dobrog masla po glavi.

@Lukavac a ima dobrog masla i u glavi. Nije njegovo kako kazu za ramazana. Na slucaju Gikil mozes nauciti svasta o ljudskoj prirodi a jos vise o lopovlucima, nasilnickoj otimačini firme i pozicija i radnih mjesta. Koincidentalne optuznice ,, izdajice , klanovi , sve je to dio “spasavanja GIKILA” tj. Sda demokratije. Bjezimo iz Gikila kao i iz drzave. Gdje sda stavi svoje prste to odmah umire.

Abdel, inspekcije, okolisna..sve je zapravo da se oduzmu upravljacka prava Mittalu. Sve je namjesteno i fino skrojeno.

Interesantno.
A sve urdjeno po Zakonima BiH.
Da li je trebalo iste postovati ili ne????

Tacno. Nisu ni Z od zakona ispostovali. Sve u režiji advokata Faika i još par sa lični interesima. Opeljusi i cao

U pravu si.
I ja sam cuo isto, prica se.
Bas moja tetka juce prica kako je cula da ce prvi H.H. bivsi sindikalista frknuti.
A ona je opet cula od komsinice koja ima prijateljicu komsinicu H.H.
I jedna i druga imaju po 90 godina pa se nadju ispred Zuhrine prodavnice i ispricaju se. Svasta se cuje na tim javnim mjestima.

Suuuper sad ce mo svi prodisati jer je on to obeco a kako stvari idu ispuniće
U medju vremenu do izbora gikil mora raditi po svaku cijenu a vidim da su pores more kriminalaca koji se obogatise os gikila glavni problem sindikalci.. Vjerovatno nesto znaju

Nema sodara tj koksarasa da komentarise haman ceka da ga (DŽ.K.) imenuju u upravu pa si otisao kupit odijelo a zaboravio da odijelo ne cini covjeka. Sada ce ovaj nadzorni odbor da omoguci gradjanima da konacno prodisu a o vremenu sahrane giganta Gikila bicemo svi neblagovremeno obavijesteni. Ako nisi SDA nisi ni dobrodosao u Gikil vise – zato struka/pamet i napusta koksaru. Poslušnici dobrodosli ne treba konkurs bujruma ima kod Baketovih saradnika. Vise nije bitno sta znas najbolji si kandidat ako nista ne znas al znas dobro glavom potvrdno da klimas. 🙂

Dz. K. ne znam gdje je, ali ja sam u Njemackoj.
Dobio sam papire, radnu vizu, stalni boravak.
Zato Bosno ćaoooo.

Haha za Dzevada i odijelo. Valjda mu je i Ingo kupio koje.

Hocemo ringispil

ZATVARAJ CERNOBIL

Abdel Đozic, poznati borac za to da se Koksara udune je u Nadzornom odboru. E drugovi Gikilovci sad ste ga na nagrabusili. Haman su vam gace konacno skrojene, primte moju sucut..

Nazalost je to koje nezakonitosti su se desile u zadnjih par mjeseci u Gikil. Jednog dana ce oni koji su hapseni 2019/2020 biti svjedoci za one koji ce biti hapšeni 2021/2022. Tada Gikil nece raditi ali hoce stranke , opozicije a bice i tada korumpiranih tuzioca, advokata, sudija, direktora i direktorčića. Neko ce morat odgovarat za nezakonito zatvaranje giganta BiH. Lp.

*Poštovani, teške psovke i uvrede su zabranjene.