fbpx

Obelisk u Puračiću / Rok za gradnju probijen 42 dana: Opština zabrinuta, izvođač čeka bolje dane

2 min. za čitanje

28. oktobra 2019. godine u Puračiću je održana “manifestacija za javnost” kojom je u radove na izgradnji novog spomenika uveden izvođač S.E. Sarajka.

Pomenuta firma je potpisala ugovor kojim se obavezala da će spomenik izgraditi u roku od 30 kalendarskih dana od dana uvođenja u radove bez obzira na vremenske okolnosti, ali do danas od prvih pripreminh radova ništa nije urađeno.

O nepropisno obilježenom spomeniku već smo pisali kada je rok za izvođenje radova probijen 16 dana

Nakon 42. dana od probijanja roka i nepoštivanja potpisanog ugovora, napokon su se oglasile Opštinske službe i kako saznajemo neće naplatiti zakonom propisane “penale” već traže “kompromisno rješenje”:

Izvođač radova, osim onih pripremnih radova i izgradnje temelja, daljnje poslove je obustavio. On nije pismeno ništa dostavio i nije obrazložio razlog zbog čega neće da nastavi gradnju. Vjerovatno je računao da će biti loše vrijeme jer smo ušli u period kada je zima, ali proteklo vrijeme je bilo dosta dobro, a da se firma “malo potrudila” mislim da su mogli okončati betonske radove prema ugovoru, izjavio je Esad Osmanović, voditelj postupka na izgradnji spomenika u Puračiću

Kako saznajemo, izvođač radova S.E. Sarajka Živinice je usmenim putem obavijestio Opštinu da radovi nisu zaustavljeni, već prolongirani zbog “loših vremenskih uslova”.

Također, saznajemo da će Opština tražiti kompromisno rješenje iako izvođač nije ispoštovao potpisani ugovor, obavijestio Opštinu pisanim putem, kao ni obilježio gradilište na propisan način.

Napominjemo da je već pomenuta firma S.E. Sarajka prije nekoliko dana angažovana i na izgradnji “modernog” šetališta u našem gradu. Lokacija nije poznata, izgled također, a nije održana niti javna rasprava. Jedino što je poznato je da bi radovi trebali biti okončani pred Lokalne izbore 2020. godine.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A šta kaže Obeliks, hoće li do vašara uspjet novi kamen temeljac da postavi?!

Sad će Delić da izadje i krene da kenja:
bla bla bla bla bla Obelisk bla bla …Šta može načelnik tu, Opština je ispoštovala procedure bla bla , evo građani treba da se strpe
bla bla bla svjesni smo da je ovo Izborna godina i da ima i onih koji nisu zadovoljni idejnim rješenjem bla bla bla …ali bla bla bla
Postavićemo ako treba još veći i još stariji kamen temeljac …na korist svih građana Opštine bla bla bla

Bitno je da rade sve firme koje nisu s naše opštine. One mogu bolje,ljepse i kvalitetnije poslove uradit od naših lokalnih,mogu čak i ne uradit poslove al će napravit situaciju da mogu naplatit.
Mi ljudi sa opštine Lukavac smo najgori. I treba nas je*avat i levatit kad nevolimo i ne podržavamo svoje.

Sta kaze On,kace biti “opucan sebic”…

Moj Milenko, NJemu je već opucan sjebić!

Begenisem Puracke veceri i komentar “sjebic”.Majstore,komentar je bas VRH…..ha-ha…bas si me nasmij'o!

Njemu ili Mu potpuno odgovara da se “razvlaci” sa spomenikom.Bitno je da ga je srusio.Sad ima rupa koja je nagrdila carsiju do beskraja. Kao prvo,zeli da tako kazni neposlusnu carsiju i da joj pokaze ko je gazda.Drugo: prica ide dalje pa se razvlaci i prepricava i omogucuje da se krivica prebaci na druge subjekte i time se pokusavaju diskreditirati konkurentne politicke stranke neposlusni medije(npr.SODALIVE,kao i “opasne”pojedince.Sada ce izgovor biti vrijeme,pa proljetne kise,pa godisnji odmori i vrucine;pa ce dogurat do vasera i onda pocinje”veliko finale”. Pocinju optuzbe kako su ti “elementi” krivi; pa ce poceti ucjene kako bi se vaser mog'o odrzati. On koristi svaku sansu da odrzi “temperaturu”kampanje .To je njegova taktika da bi ispunio svoj san : da doceka i jos jedan mandat u fotelji.Samo nije iskljuceno da umjesto obeliska podigne svoj spomenik.U svakom slucaju,ova sapunica cejos dugo trajati…

Ma samo iskupati duboku rupu na ovom mjestu i iznad rupe postaviti poljski wc.
I eto lijepog obeliska?.