Krtova: Mladi proslavili Badnjak uz ratna obilježja i oružje

1 min. za čitanje

U mjestu Krtova na opštini Lukavac kao da ne znaju da je rat u Bosni i Hercegovini završen prije više od 25 godina, pa roditelji svoju djecu, koja nisu ni zapamtila ratna dešavanja, uče da vjerske praznike treba obilježavati provokacijama, ratnim uniformama i oružjem.

Tako su se mladi iz Krtove (opština Lukavac) pohvalili kako su Badnjak proslavili i obilježili sa zastavom nepostojeće vojske Republike Srpske za koju se vežu najteži zločini, opsade i genocid u Bosni i Hercegovini, zastavama Republike Srbije, vatrenim oružjem, vojnim uniformama i sa podignuta tri prsta.

Nije jasno zbog čega ovaj način obilježavanja i kakva poruku treba da šalje za praznik kakav je Badnjak, kada vjernici treba da uređuju kuću pred Božić te da okite božićno drvce. Tradicionalno se na Badnjak posti, a vjernici se pozivaju na praštanje i pokajanje za grijehe jer je to posebno važno pred Božić.

Podsjećamo da se Dragan Todorović član Općinskog vijeća Lukavac i tada SDP-a, a danas Socijaldemokrata BiH – novoformirane stranke Edina Delića, prošle godine pohvalio fotografijama proslave Badnjaka na sličan način.

Podijeli ovaj članak
37 komentara