fbpx

Najava: “Mi nismo samo budućnost, mi smo i sadašnjost!”

2 min. za čitanje

Manifestaciju organizira World Vision Bosne i Hercegovine. Cilj manifestacije “Mi nismo samo budućnost, mi smo i sadašnjost!” jeste da se podsjeti i senzibilizira javnost na potrebu zaštite djece od zloupotreba, nasilja i različitih oblika diskriminacije.

Nije dovoljno sjetiti se djece samo na važne datume, oni trebaju da nam budu u fokusu svaki dan. S toga želimo da djeci omogućimo da svoju kreativnost, maštu, energiju i motoriku ispoljavaju svakodnevno.

World Vision (www.worldvision.ba) je međunarodna kršćanska organizacija za pomoć, razvoj i javno zagovaranje, posvećena radu s djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu. World Vision radi u službi svih ljudi, bez obzira na njihovu vjeru, rasu, etničku pripadnost ili spol.

U Bosni i Hercegovini, World Vision je aktivan od 1994. godine. World Vision-ovo razvojno područje Ozren u opštini Lukavac, djeluje od 2011. godine.

Tokom ovih godina radili su na educiranju djece i nastavnog osoblja na teme: sigurnost u saobraćaju, prevencija nasilja, zdrava ishrana, te niz drugih; pružanju zdravstvene podrške porodicama i djeci; pružanju podrške profesionalcima u radu sa djecom s posebnim potrebama, a poseban akcenat stavljen vje na ostvarenu saradnju sa lokalnim vlastima i javnim ustanovama tokom i poslije prirodnih nepogoda, koje su zadesile našu zemlju u period 2014. godine.

Najveći fokus organizacije je zaštita djece, te nastoje da u sve aktivnosti uključe najranjiviju kategoriju djecu u našim zajednicama.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments