fbpx

Na inicijativu Naše stranke: Gradsko obdanište u Lukavcu dobilo pročišćivače zraka za učionice i kuhinju

3 min. za čitanje

Iz Lokalnog odbora Naše stranke Lukavac dobili smo saopštenje za javnost u kojem žele da se zahvale kompaniji Lukavac Cement što je prepoznala njihovu inicijativu kao društveno korisnu i danas uručila 6 pročišćivača zraka Gradskom obdaništu Poletarac u Lukavacu.

– Nama ne treba ruka u OV Lukavac. Ovo je potvrda da smo na pravom putu, što pokazuje našu želju i cilj da radimo za korist svih naših građana. Želimo ovim putem da se zahvalimo kompaniji Lukavac cement što je prepoznala našu inicijativu i danas uručila 6 pročišćivača zraka za 5 učionica i kuhinju. Ovo će sigurno biti velika pomoć za naše najmlađe koji su najosjetljivija kategorija, posebno u vrijeme kada zrak u Lukavcu spada u najzagađeniji u svijetu. Ne treba zaboraviti da najveći broj djece na Tuzlanskom kantonu, koja imaju respiratorne probleme i potrebu za pomoćnim sredstvima za disanje, dolaze sa općine Lukavac.

Iz Naše stranke očekuju da će podrška doći i od ostalih privrednih subjekata kojima je inicijativa dostavljena:

Dobili smo informacije da će našu inicijativu podržati iz Sisecam sode Lukavac i GIKIL-a. Napominjemo da smo tražili pročišćivače za 3 obdaništa u Lukavcu, a tu spadaju i dva privatna. Lukavac cement je podržao nabavku 6 od 12 koliko smo tražili. Ostali bi trebali finansirati nabavku po tri pročišćivača i vjerujemo da će to biti u što kraćem roku, piše u saopštenju sa zaključkom da će nastaviti slati inicijative i prijedloga OV Lukavac i Općini Lukavac i pored osporavanja i ignorisanja drugih političkih subjekata:

– Mi ćemo nastaviti naš rad na ovaj način. Mi nemamo izabrane vijećnike u OV Lukavac i naš rad čini društveni aktivizam i predlaganje inicijativa/prijedloga za bolji život svih građana. Nažalost Općina Lukavac i stranke koje čine u većinu u OV Lukavac nikada u razmatranje nisu uzele niti jednu našu inicijativu. To je SD Lukavac potvrdio i putem svog Facebook profila:

Pozivamo sve političke subjekte, a posebno one koji čine većinu u OV Lukavac da zajedno radimo za dobrobit našeg društva i da se ne gleda ko je nešto uradio, građani će to nekada svakako prepoznati, piše u zaključku saopštenja koje potpisuje LO Naša stranka Lukavac.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mozetel sta uradit da se ne primaju djeca u obdaniste iskljucivo preko stele I po politickoj liniji roditelja? Pitam za druga.

Bas fino od Fabrike cementa Lukavac jednog od najvecih zagadjivaca grada Lukavca. Fuj!

Reklamna kampanja.
Bave se posljedicama koje su kreirali i svojim nedjelovanjem kreirali!
A tone otpadnih materija svakodnevno ispuštaju u atmosferu Lukavca.

Ulizice zagađivačima kao što je i sam portal!
Brišu komentare na bilo koju informaciju koju ne podržavaju njihovi sponzori!