fbpx

Lukavačka kompanija obezbijedila prostor za trijažu pacijenata Doma zdravlja (FOTO)

1 min. za čitanje

Usljed pandemije i vanredne situacije, sve zdravstvene ustanove primorane su na potpuno novi način rada. Broj posjeta ljekarima je smanjen na minimum, pacijentima se određuju mjere izolacije, a primaju se samo hitni slučajevi.

Kako bi zdravstveni sistem ostao stabilan, ispred JZU Dom zdravlja Lukavac postavljen je prostor za trijažu pacijenata. Svi pacijenti sa simptomima koji upućuju na COVID-19 (kašalj, temperatura) od sada će se pregledati u trijažnom prostoru koji je postavljen izvan ustanove.

Svjedoci smo da je u pojedinim okolnim opštinama dosta polemike izazvalo postavljanje dotrajalih i neuslovnih trijažnih šatora, dok će u Lukavcu ovaj prostor biti nešto drugačiji i u potpunosti prilagođen potrebama pacijenata i medicinskog osoblja. Neadekvatnost trijažnih šatora zamijenjena je uslovnim i opremljenim trijažnim kontejnerom (grijanje, osvjetljenje).

Za ovo se pobrinula domaća kompanija “Šile Petrol”, te je nakon dezinfekcionih tunela ovo još jedna lijepa gesta lukavačkih privrednika.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SVAKA CAST SILE

Hvala mnogo načelniku, al u panjevima
Ne znam kako se nur nije slikao pored tudjih ideja,radnji i poslova . Plagijator tuzlanski

Svaka čast to je gesta prava

Da nema one reklamice na prozorcadima, povjerovao bih u humane namjere. Al ajd jebaji ga, poklonu se ne gleda u zube, stace i ovo jednog dana..

Majstore,od sada maksuz kod tebe sipam gorivo. Svaka cast. Ovako se brani opstina.
A ne kao El Chapo za sirotinju.