fbpx

Lukavac bi trebao dobiti šetalište (FOTO)

1 min. za čitanje

U narednoj, izbornoj godini, Lukavac bi trebao dobiti dugo najavljivano “moderno šetalište”.

Izgradnja šetališta koje je najavljeno ove godine, čiji idejni projekat nikada nije prikazan javnosti kao ni informacija sa čije je strane je odabrano zagonetno rješenje, potpisana je prije nekoliko dana u Općini Lukavac.

Izvođač radove će biti S.E.Sarajka d.o.o. Živinice, sa kojom je nedavno potpisan ugovor o izgradnji spomenika u Puračića, a rok za izgradnju je “probijen” prije 15 dana.

Opis dogovorenog posla je “Građevinski radovi na cesti”, a vrijednost ugovora iznosi 205.202,90KM bez PDV-a, a rok za izgradnju je 45 kalendarskih dana računajući od dana uvođenja izvođača u posao.

Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena, a primljene su dvije ponude.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Blago se nama kad nam Zivinicani prave setaliste. Lukavac je od malog ali modernog i industrijskog grada 1980-ih postao septicka jama kulture i pameti.

Imati setaliste i djecije igraonice u svijetu se smatra osnovnim ljudskim pravom a ovdje nacelnik prikuplja poene za izbore hvaleci se sto je posuo asfalt po putu. Kakav smo mi narod pa na to nasjedamo!? Nacelnice asfalt na putu nije izborni uspjeh vec nova radna mjesta , da nam omladina ne napusta ovu drzavu.

Ma samo naspite tucanik. Stoka nije ni zasluzila bolje.