fbpx

LIST 2024: Lukavac će od 8. maja po 22. puta biti sajamski grad

2 min. za čitanje

Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST” održat će se od 8. do 10. maja i Lukavac će po 22. puta biti sajamski grad.

Kroz ovu manifestaciju se predstavilo više hiljada izlagača iz Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Turske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Albanije.

Mnogobrojni privredni subjekti, hoteli, turističke zajednice, turističke agencije, udruženja građana, fakulteti, škole, ambasade i ministarstva će i ove godine kroz ovu manifestaciju predstaviti svoj rad, proizvode i usluge širokoj publici.

U cilju predstavljanja turističke ponude BiH i zemalja učesnica i ove godine će za posjetioce i izlagače biti organizovan bogat i zanimljiv stručni i zabavni program.

Svakako ono po čemu je sajam prepoznatljiv je “Bosanska sofra”, a pored toga biće održani i Dani ženskog stvaralaštva i takmičenje udruženja u spremanju domaće slastice – tradicionalnog specijaliteta: halve.

Komisija za zaštitu, obnovu i krištenje kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa organizovat će okrugli sto na temu “Dr. Adolf Hempt – naučnik i vizionar, baština koja povezuje Novi Sad i Lukavac”.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja će organizovati stručnu panel diskusiju na temu “Poslovni turizam i njegov uticaj na kreiranje i razvoj turističkog proizvoda grada Lukavca”, a na štandu Turističke zajednice grada Lukavca će biti održan okrugli sto na temu “Udruživanje u turizmu na mikro destinaciji”.

Zabavni dio će biti u Kabare klubu Centra za kulturu Lukavac u kojem će biti održano obilježavanje 30. godina od festivala “Bosna slobodi pjeva”, kao i koncert.

Pored nabrojanog, goste očekuje još mnogo zanimljivosti što je samo dodatan motiv za dolazak na 22. Međunarodni sajam turizma i ekologije – LIST.

ULAZ SLOBODAN

Podijeli ovaj članak