fbpx

Kenan Omerdić: “Vi ste ti koji ste rekli da vam u kampanji treba makar haš da zabijete…”

2 min. za čitanje

Sjednica Gradskog vijeća koja je održana prethodne sedmice donijela je vrlo zanimljivu diskusiju, posebno tačka koja se odnosila na kreditno zaduženje od preko 2.500.000KM, a koje je jednoglasno usvojeno. Vijećnici su tako zadužili građane Lukavca za preko 2.500.000KM na ime “Proširenje mreže vodosnabdijevanja grada i prigradskih naselja, rješavanja imovinskih odnosa, odvodnje oborisnkih i otpadnih voda i izmirenje obaveza po osnovu kapitalnih ulaganja iz ranijeg perioda iz kreditnih sredstava”.

U raspravi je vijećnika SDP-a, Kenan Omerdić prozvao gradonačelnika Delića riječima:

– “Kada ste krenuli nisko za kampanju. Pa Vi ste ti, koji je meni pred svjedocima rekao, Kenane meni je potrebno bilo šta pred kampanju, makad haš da zabijem, kako bi građanima pokazao da se nešto radi.

Govor je prekinut od strane gradonačelnika Delića riječima “Notorna laž“.

Što je Omerdić uz osmijeh prokomentarisao: Imate svjedoke, neki su ovdje pred Vama.

Ostaje da pratimo kada će biti izgrađena famozna fabrika vode i kada će građani Lukavca konačno dobiti pitku vodu o kojoj slučaju obećanja već minimalno 8 godina. Za sada nemamo ni glavni projekat, ne znamo kako će izgledati famozna fabrika i zanimljivo da niko ne spominje zamjenu azbestnih – kancerogenih cijevi kroz koje će proteći i već protiče voda sumnjivog kvaliteta.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Osim sto se lijepo sredio nas doktor (10ka za stajling),ja bih iskoristio priliku da se zahvalim fondaciji Junuzovic i nasoj prelijepoj Agici Al Kadric na donaciji u opremanju biblioteke OŠ Lukavac Grad.
900 učenika vam je od srca zahvalno.

Lično bih volio da je Dr. Omerdić moj porodični doktor da se ja tu samo pitam.

jebote haš
ti ako dodzes na polozaj ti ces biti isto ko i ovaj i koji oni svi jer je to ista šuma

Šta ste zapeli za tu famoznu fabriku vode,pa sda botovi su to 24 godine obećavali,čojk je makar uzeo zemlju,pokrenuo nešto,hoće li pare sa neba pasti?ili da čekamo da nam ko pokloni kako smo navikli?a ti keno idi liječi ljude,pa valjda si se za to školovao?

Ništa nije “čojk” kupio, sve je to našim novcem, sve je to za nas koji smo stanovnici “grada”, svih koji isti smog dišemo, istom se “vodom” kupamo i koji smo tu. Svaka odluka je jednoglasna, svi smo za “pitku” vodu ali da će se koristiti za predizborne reklame – koristit će se. Taj “čojk” oko sebe je “postavio” podobne, poltrone, karijeriste, ljude kojima niti je šta sveto niti vjeruju u bilo šta osim u svoj “ćar” a da su i drugi isti – jesu isti su! Prodaju nam sebe pod bubrege, bijele, prodaju i svoj mandat, prodaju svoja uvjerenja svoj ego ali prodaju se i za “još po nešto”…
Eto “Tito i poslije Tita” se pojavio na listi za gradonačelnika, neko je “lažni Walter” a biraći će valjda prepoznati za nas boljeg doktora od dva, boljeg demagoga od dva ili će možda biti i tri struje.
Uglavnom “raja igranka more počet” a “hljeba i igara” neće nedostajati, valjda, botu!