fbpx

IZABRALI STE: Kenan Omerdić u tijesnoj prednosti pored Edina Delića za gradonačelnika Lukavca

2 min. za čitanje

Lokalni izbori bit će održani u prvoj sedmici mjeseca oktobra. Po svemu sudeći, aktuelni gradonačelnik Lukavca Edin Delić, ponovo će se kandidovati i upustiti u trku za treći mandat.

Ako je suditi prema Sporazumu trojke u Lukavcu iz prošle godine, kao i najave od prije nekoliko dana da će Trojka na Lokalnim izborima biti zajedno, Kenan Omerdić bi trebao biti kandidat SDP-a, Naroda i pravde i Naše stranke Lukavac. Nezvanično saznajemo da će Omerdića podržati i stranke koje su do sada davale punu podršku aktuelnom načelniku Deliću.

Delića nezvanično za sada ima podršku SDBiH, PDA i HDZ-a.

U proteklih 15 dana na našem portalu smo vas pitali da se odlučite između Edina Delića, Kenana Omerdića ili nekog drugog. Ova anketa je zabilježila rekordan broj glasova i ukupno je glasalo 6.987 čitatelja.

Da će izbori biti zanimljivi pokazuju i rezultati. Kenan Omerdić je osvojio 2.456 glasova ili 35,15%, dok je samo 31 glas manje imao aktuelni gradonačelnik, Edin Delić sa ukupno 2.425 glasova ili 34,17%. Ne tako mali broj čitatelja se izjasnio da Delić i Omerdić nisu njihov izbor, pa je 2.106 čitatelja ili 30,14% glasalo za nekog drugog.

Anketa je završena.

Za koga bi glasali?

Kenan Omerdić
2,456 - 35.15%
Edin Delić
2,425 - 34.71%
Neko drugi
2,106 - 30.14%

Novo ispitivanje javnosti napravit ćemo nakon što budu poznati i drugi kandidati za mjesto gradonačelnika.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dajte nam tog nekog drugog. Ova dvojica su isti.

Kenane lijepi, idi kao nezavisni kandidat – zatrpaćeš delića listićima.

samo nemoj ispred te trojke