fbpx

Osnovna škola u Vitezu zabranila učenicima unošenje mobilnih telefona i el. uređaja

2 min. za čitanje

Osnovna škola “Bila” iz Viteza objavila je informaciju kojom obavještava roditelje da je od nadolazeće školske godine u školu zabranjeno unošenje mobitela, bilo kakvih računala, MP3 playera i drugih sličnih uređaja. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani roditelji! Sukladno članku 22. Pravilnika o kućnom redu u OŠ “Bila” i članku 19. Kodeksa ponašanja učenika OŠ “Bila”, a na prijedlog Vijeća učenika, Vijeća roditelja, Učiteljskog vijeća te vaše podrške koju ste nam dali nakon održanih roditeljskih sastanaka, Školski odbor OŠ “Bila” donio je ODLUKU O ZABRANI DONOŠENJA MOBITELA, RAČUNALA, MP3, MP4 i DRUGIH SLIČNIH UREĐAJA U ŠKOLU. Ovaj projekt pod nazivom ”STOP MOBITELIMA U ŠKOLI“, pokrenut je prije četiri godine, u travnju mjesecu 2019. godine, na inicijativu naših učenika i vas roditelja i kao takav naišao je na odobrenje svih nas zajedno te pokazao dobre rezultate. Međutim, tijekom protekle školske 2022./2023. godine, mnogi učenici su prekršili tu zabranu te na takav način doveli sebe u neugodnu situaciju izricanja određenih odgojno – disciplinskih mjera i oduzimanje mobitela. Kako bismo svi zajedno doprinijeli da se ovakve situacije izbjegnu, POZIVAMO VAS I MOLIMO da ovaj projekt ponovo zaživi u pravom smislu riječi. Sukladno tome, obavještavamo vas da će vama i svim učenicima uvijek biti dostupni telefoni škole za sve informacije, cijelog radnog vremena škole, to jest od 7.30 do 19.00 (ured tajnika škole, pedagoga i psihologa – 030/716-243).

Važno je napomenuti da svi nastavnici i učitelji, tijekom nastave neće biti dostupni na svojim mobitelima, kao primjer svim učenicima. Na kraju vam se još jednom zahvaljujem na vašoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da će ovaj naš zajednički projekt, ponovo zaživjeti u punom kapacitetu i da će pokazati dobre rezultate, kao i na samom početku realizacije navedenog projekta, navodi se u saopćenju.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments