fbpx

Demant Anela Osmanovića (SD BiH) na tekst o verbalnom obračunu sa Hajrudinom Hodžićem (SDP)

4 min. za čitanje

Nakon što smo objavili tekst “Burno u Lukavcu: Verbalni obračun vijećnika (SDP i SD BiH) i uposlenika Gradske službe (SD BiH)?” za koji još uvijek čekamo zvanično saopštenje MUP-a TK, dobili smo demant Anela Osmanovića (SD BiH) i uposlenika Gradske uprave.

Demant objavljujemo u cjelosti i bez izmjena:

Poštovani, dostavljam Vam demant na objavu od 29.01.2024 godine u cilju tačnog informisanja javnosti.

Dana 29.01.2024. godine u 13.45h doživio sam nemilu situaciju u prostorijama gradske uprave Lukavac.

Naime, u toku svojih redovnih aktivnosti krenuo sam u obilazak radova koji su u opisu dnevnih poslovnih dužnosti te sam na prilasku portirnici zatekao nekoliko osoba od kojih su dvojica vijećnici u trenutnom sazivu Gradskog vijeća Lukavac.

Obzirom da se radilo o konverzaciji sa povišenim tonovima zastao sam na par sekundi, budući da sve prisutne lično poznajem, te sam svjedočio momentu kada je vijećnik  Hajrudin Hodžić uputio pogrdnu riječ „majmune“ prema vijećniku Mirsadu Mujić.

Nakon izrečenog, Hajrudin Hodžić ulazi na unutarnja vrata zgrade da bi se nakon nekoliko sekundi vratio te, iznova, sa  znatno povišenim tonom, nastavio sa uvredama.

Hodžić se zatim, ničim izazvan, okrenuo prema meni, obrativši mi se riječima da  „nije nešto urađeno“, nakon čega sam mu kazao da se  odmakne od mene te da sve što ga zanima može  zatražiti pismeno od nadležne službe.

Međutim, to ga nije zaustavilo te je pri ulasku u drugi dio zgrade, u hodu,  izgovarao ružne riječi, nakon čega sam mu se obratio sa:  „izvini, nisam te čuo šta si rekao“ što je izazvalo povratak pomenutog ka meni da bi me prozvao „Delićevom gnjidom.“

Hajrudin Hodžić je, gore navedenu uvredu, ponovio više puta, uz konstantno zamahivanje  rukama i upiranje prsta prema meni.

Nakon toga sam i sam povisio ton te mu kazao da se odmakne od mene, na što je isti, u više navrata, kazao: „de me udari“.

Moram priznati da sam se suzdržao od bilo kakvog fizičkog obračuna, dok me je gore pomenuti Hodžić konstantno provocirao te na svaki mogući način izazivao sukob.

Nakon toga je vijećnik Mirsad Mujić zatražio od lica koja su uposlena na osiguranju objekta (zgrade gradske uprave), da ga zaštite i pozovu policiju što su isti i učinili.

Bitno je naglasiti da se pomenuti Hajrudin Hodžić više puta vraćao, iz samo njemu poznatih razloga.

Predstavnici organa sigurnosti, odnosno policajci PU Lukavac došli su jako brzo, nakon čega su zatražili razlog prijave, dok je vijećnik Hajrudin Hodžić već ranije napustio prostor i otišao u smjeru trgovačkog centra „Konzum“.

Policajci koji su izašli na lice mjesta su, zatim, upitali u kojem pravcu je otišao Hajrudin Hodžić, nakon čega su se uputili ka pomenutom trgovačkom centru.

Vijećnik Mirsad Mujić i ja smo se, nakon nemilog događaja, uputili u prostorije PU Lukavac kako bismo dali izjave o istom.

Želio bih napomenuti, da je relevantna činjenica da su cijeli događaj zabilježile nadzorne kamere te da postoje i fizički svjedoci koji su, također, dali izjave službenim licima PU Lukavac.O tome koliko je gospodin Hodžić relevantan da naziva druge pogrdnim imenima, suvišno je i govoriti obzirom da je pomenuti imao iste i slične ispade u prošlosti

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja sam njega poslao u sto persuna,da bi se on vratio i rekao mi dovraga.
Nakon toga me je povukao za lijevi rukav moje veste,gdje sam mu ja rekao idi dodavola.
On je ljutito othuknuo i rekao mi da sam pravi uobrazenko.
Ja sam rekao pljuc kako te nije sram.
Nakon toga pozvao sam organe iz susjedne zgrade da uvedu red u instituciju.
Oni su ubrzanim korakom posli prema konzumu na branč.
Zaista ne volim nemile scene od čega mi se dize kosa na glavi.

Broze jn tebe ce jednog dana neko premlatit boga ubit utebi