fbpx

Demant vijećnika Mirsada Mujića (SD BiH) na tekst o verbalnom obračunu sa vijećnikom Hodžićem (SDP)

5 min. za čitanje

Nakon što smo objavili tekst “Burno u Lukavcu: Verbalni obračun vijećnika (SDP i SD BiH) i uposlenika Gradske službe (SD BiH)?” za koji još uvijek čekamo zvanično saopštenje MUP-a TK, dobili smo demant vijećnika Mirsada Mujića (SD BiH) i predsjednika Komisije za izbor i imenovanje.

Navedeni zahtjev objavljujemo u cjelosti i bez izmjena:

“Po onoj staroj nije majka klela Hajru ili ,kažu, Muju što se kockao već što se “vadio”.

Nakon sastanka komisije za izbor, imenovanja i administrativna pitanja, održanog 29.01.2024.godine,
izašao sam ispred zgrade gradske uprave te zastao sa dva poznanika kako bih ih uljudno pozdravio kada je naišao vijećnik u GV Lukavac, Hajrudin Hodžić kojem sam se obratio sljedećim riječima: “Hajro zašto nisi došao na sastanak, zar nisi vidio da je došlo do promjene termina, da je umjesto u 14h sjednica održana u 13h?”
Hajrudin Hodžić me, nakon mojih upita,izuzetno drskim i bezobraznim tonom, napao uz pitanje zašto ga nisam pozvao, a što nisam obavezan no to sam ponekad činio te je kazao da će se žaliti predsjedavajućem i ostalima, na što sam odgovorio da ga nikada više neću zvati budući da to nije moja dužnost. Pozivi se, kao što je poznato, dostavljaju putem nadležne službe.

Hajrudin Hodžic mi je na odlasku uputio pogrdnu riječ “majmune jedan” što su mi odmah potvrdila dvojica prisutnih. Nakon izrečenog, Hajrudin Hodžić se vratio da mi to kaže u lice, na što sam mu više puta ponovio “e svaka ti čast na tome”.

Hajrudin Hodžić mi se unosio u lice dok ga je , u tom trenutku prisutni, Anel Osmanović, upozoravao da me ostavi na miru. No to nije spriječilo Hajrudina Hodžića da svoju frustraciju prenese na pomenutog Osmanovića nazvavši ga “Delićevom gnjidom” nakon čega je, izuzetno provokativnim i izazivačkim tonom, pokušao da isprovocira fizički sukob.

Hajrudin Hodžić je zatim ušao u zgradu gradske uprave a poslije 2 minuta izašao iz iste te, ničim izazvan, napao i dvojicu ljudi ispred zgrade gradske uprave te se udaljio iz iste.

Ja, dakle, Mirsad Mujić sam od obezbjeđenja gradske uprave tražio da ovaj slučaj službeno evidentiraju te pozovu policiju. Nakon dolaska, predstavnici policijskih organa su tražili Hajrudina Hodžića koji je već bio odmakao iza zgrade, jer mu je, vjerovatno, tamo bilo parkirano auto, te je od PU Lukavac bio udaljen nekih 20m, ukoliko je već imao namjeru,kako je sam kazao, da nas prijavi.

Sva ova frustracija Hajrudina Hodžića i napada na mene i Anela Osmanovića desila se iz ekonomskog motiva, odnosno, zato što u ovom slučaju Hajrudin Hodžić neće naplatiti naknadu za rad u komisiji na koju je zakasnio, a o njegovom karakteru neka govore njegova djela.

U ovom mandatu napao je vijećnika Jakuba Mahovkića i gradonačelnika Edina Delića, nazvavši ih “smećem”, što se može provjeriti iz video priloga sa saopštenjem o tadašnjem događaju.

Ovo nije prvi Hodžićev istup prema kolegama vijećnicima.

Podsjećamo da je u proteklom mandatu napao vijećnika SDA, Ermina Jusufovića, sa riječima da je se lažno predstavljajući kao ratni vojni invalid okoristio određenim pravima ratnih vojnih invalida, te se, nakon što je bio upozoren da će dobiti tužbu zbog tih neistinitih navoda, budući da Ermin Jusufovic se nije okoristio ni za kakva prava ratnih vojnih invalida, “vadio” i izvinjavao se riječima da je on to, navodno, čuo od drugih itd.

Međutim Hajrudin Hodžić se nastavio “vaditi”, jer mi je poznato da je on poslao ovaj dopis portalima kako bi se pokušao opravdati a koristeći se pritom ne istinama.

Ovim demantom dajem priliku građanstvu da sami procijene ko je kakav čovjek te da pročitaju i drugu stranu priče, a za sve navedeno u demantiju postoje vide zapisi ali i svjedoci koji će potvrditi moju priču koja će sasvim sigurno dobiti i sudski epilog.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Omladina ode, a vi prdite jedni na druge i dalje.