fbpx

U Lukavac u decembru stiže Kao mačak u čizmama, Ljubičasto, Helem Nejse, Avantura animatori

1 min. za čitanje

Kvalitetan, zanimljiv i sveobuhvatan repertoar, Centar za kulturu Lukavac pripremio je publici i u hladnim zimskim danima.

Tokom decembra nas očekuje, na radost mališana ali i roditelja, osavremenjena, šaljiva bajka Narodnog pozorišta Tuzla „Kao mačak u čizmama“ a nakon toga i izuzetno, višestruko nagrađivano, ostvarenje „Ljubičasto“ Kamernog teatra 55 Sarajevo, za koju je, sukladno načinu igranja, broj ulaznica ograničen.

Hladne zimske dane zagrijat će i koncert popularne hip – hop grupe Helem Nejse, a zimsku čaroliju će zaokružiti novogodišnji spektakl za djecu sa izuzetno popularnim Avantura animatorima.

Centar za kulturu Lukavac u decembru planira i održavanje koncerta u okviru kojeg će se lukavačkoj publici predstaviti studentice Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu iz klase profesorice YeonJu Jeong. U noći klasične muzike nastupit će fantastičan ženski nestandardni trio u sastavu: Larisa Lejla Droce – violina, Selma Sulejmanagić – viola i Iva Lazić – klavir.

Program je dodatno obogaćen izložbama, promocijama knjiga, programom polaznika Centra za zdravo i kreativno odrastanje kao i mnogim drugim sadržajima koji će Centar za kulturu Lukavac u ovim prazničnim danima učiniti jednim od najposjećenijih mjesta na području Tuzlanskog kantona.

Podršku u realizaciji dijela programa nesebično je pružila Gradska uprava Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments