fbpx

Nova hit predstava „Kao mačak u čizmama“ Narodnog pozorišta Tuzla stiže u Lukavac

2 min. za čitanje

U okviru manifestacije „Zima u Lukavcu 2022“ lukavački mališani će biti u prilici pogledati osavremenjenu, šaljivu bajku tuzlanskog pozorišta koja će na Velikoj sceni Centra za kulturu biti odigrana 6. decembra sa početkom u 17 sati i 30 minuta.

U ovoj zanimljivoj predstavi svoj glumački talenat će pokazati i lukavački glumac Mirza Mujagić.

Predstavu „Kao mačak u čizmama“ je, po motivima basne Šarl Peroa, režirao tuzlanski glumac Midhat Kušljugić. Iako je nastala prema poznatoj basni, predstava je malo drugačija u odnosu na originalnu priču.

„Mi smo predstavu dosta modernizovali, uveli smo neke korekcije koje trebaju današnjem vremenu. Napravili smo dosta muzike, animacija, plesa tako da će djeci biti jako zabavno“, ističe Kušljugić.

Prilagođena je djeci kojoj je u današnjem cyber svijetu teško zadržati pažnju. Princeza nije princeza kao nekada, to je žena koja radi sve i koja je sposobna. Princ nije samo princ već obićan mladić.

Predstava „Kao mačak u čizmama“ nastala je u okviru Tuzlanskih pozorišnih dana.

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Irma Zukić, Jasmina Dedić – Ibrić, Luka Spasojević, Siniša Udovičić, Mirza Mujagić i Midhat Kušljugić.

Ulaznice po cijeni od 5 KM su u prodaji u Službi za administraciju i marketing, svaki radni dan od 07:00 do 17:00 sati, a tokom vikenda u Biletarnici Centra u toku radnog vremena od 07:00 do 22:00 sata.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments