fbpx

U decembru u Lukavac stiže višestruko nagrađivana predstava “Ljubičasto” Kamernog teatra 55

2 min. za čitanje

U okviru manifestacije „Zima u Lukavcu 2022“ u Velikoj Sali Centra za kulturu, 12.decembra u 19:30 sati, imat ćemo priliku pogledati značajno pozorišno ostvarenje Kamernog teatra 55.

Režiju potpisuje Selma Spahić a u predstavi igraju velika glumačka imena: Tatjana Šojić, Maja Izetbegović, Boris Ler, Sabit Sejdinović, Anja Kraljević i Davor Golubović.

Ulaznice u prodaji u Službi za administraciju i marketing svaki radni dan od 07:00 do 17:00 sati.

Za sve dodatne informacije i rezervacije kontakt telefon je 035/554 – 440.

Značajno je napomenuti da ćemo, na ovaj način, biti u prilici dati podršku lukavačkom glumcu Sabitu Sejdinoviću.

Autorski projekat “Ljubičasto” bavi se našom konzervativnošću i uskogrudnošću koje krijemo iza najboljih namjera, mnogo brige i još više ljubavi. Izvedbeni tekst proizašao je iz glumačkih improvizacija u kojima su istraživane granice između razumijevanja i podrazumijevanja, brige i gušenja, iskrenosti i okrutnosti, ljubavi i sebičnosti, tradicije i primitivizma…

Predstava prati okupljanje jedne građanske raznolike porodice u kojoj svi znaju šta je najbolje za njihove bližnje, oni su bolno iskreni jedni prema drugima, savjetuju se međusobno i pomažu čak i kada ih niko to ne traži – sve samo kako bi svi bili sretni. Njihovu sreću narušava pojava ljubičastog, a s njim i uznemirujuće pitanje slobode. Koja je granica tuđe slobode koju smo spremni preći kao pojedinci? Koje sve granice je naše patrijarhalno društvo već odavno prešlo? Prihvaćamo li tuđu sreću isključivo ako ona odgovara našim kriterijima? Gdje se sve krije naša licemjernost? Predstava “Ljubičasto” otvara mnoga životna pitanja i tjera na razmišljanje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments